|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» nowa99
(Gość)
Czw Paź 14, 2010 20:21
list biznesowy, dobrze napisałam?
Prosiłabym o sprawdzenie, czy dobrze napisałam list biznesowy. Przytoczę tekst po polsku i następnie mój tekst angielski, w którym mogły pojawić się błędy i prosiłabym o ich wskazanie.
Drodzy pracownicy!
Jestem nowym urzędnikiem dyrektora naszego przedsiębiorstwa. Zostałem powołany na to stanowisko, ponieważ mam pięcioletnie doświadczenie w tym zawodzie oraz jestem magistrem prawa skończonego na wydziale Johna Clintona.O tę posadę starało się więcej ludzi, ale mieli mniejsze doświadczenie niż ja. Mam zamiar zatrudnić więcej pracowników i wybudować kolejną siedzibę w związku z planowanym rozwojem firmy. Niedługo będzie więcej stanowisk pracowniczych, oraz zaczniemy swoją działalność poza granicą Anglii. Mam pytanie do Was – jakie macie oczekiwania względem mnie i czy macie jeszcze jakieś pomysły na rozwój firmy?
Wasz nowy urzędnik,
Bill Norton.
I teraz po angielsku:
Expensive employees!
I am a new official of the director of our enterprise. I was appointed as this post, because I have five-year-old experience in this profession and I finished the law in the department of John Clinton. More people tried this job to get, but they had lower experience than I. I intend to employ more employees and to build the next registered office in relation to the planned business progress. There will be more workers' positions soon, as well as we will start our activity outside the border of England. I have the question to you – what expectations you have towards me and do you still have some ideas for the business progress?
Your new official,
Bill Norton.
Za pomoc będę wdzięczna:)
» bubbl
( Specjalista -945) 
Czw Paź 14, 2010 20:24
Brzmi to jak praca translatora:P
EXPENSIVE znaczy owszem drogi, ale cenowo:P
DEAR employees!
I am a new official of the director of our enterprise. I was appointed FOR this post, because I have HAD A FIVE YEAR experience in this FIELD and I HAVE finished the law STUDIES in the department of John Clinton. More people tried TO GET this job but they had lower experience than ME. I intend to employ more employees and to build the next registered office in relation to the planned business PROGRAMME. There will be more JOB positions soon, as well as we will start our activity outside England. I have A question FOR you – what expectations DO you have FROM me and do you still have some ideas for the business progress?
Your new official,
Bill Norton.
_________________ It is just a ride...
http://slowaniezapisane.blogspot.com/
|