|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» qwerty112
(Gość)
Czw Wrz 30, 2010 9:15
Zabrakło mi 2 punktów do zdania matury z ang podstawowy
Zabrakło mi 2 punktów do zaliczenia matury nie będę czekała rok na zaliczenie ponownie jestem załamana czy wy też macie takiego pecha ??
czy osoby z zespołem downa są inaczej traktowane na maturze poprzez okres oceniana prosze o odp
» Seadog
( Specjalista -445) 
Czw Wrz 30, 2010 22:54
Co znaczy "nie będę czekała"? Matura nie jest obowiązkowa, nie grozi za jej niezdanie nawet służba wojskowa (jak facetom jeszcze kilka lat temu).
Ad rem: osoba o "orzeczonej niezdolności" do zdawania matury standardowej może ubiegać się o zwolnienie z egzaminu lub - częściej i łatwiej - o dostosowanie warunków egzaminu do niepełnosprawności. Z tym, że robi się to PRZED egzaminem, na początku klasy maturalniej się człowiek ubiega o taki papier.
Post factum pytanie twoje budzi podejrzenia, że chcesz sobie załatwić lewy papier. Jeśli tak, potępiam. Jeśli nie, pisz jaśniej.
Niezależnie od tego, czy wynik matury jest po jego/jej myśli czy nie, abiturient może wystąpić do CKE o wgląd w soja pracę (nue pamiętam w jakim trybie i terminie, ale faktyczne okazanie prac odbywa się jeszcze w trakcie wakacji!), i jeśli PRZYPADKIEM okaże się, że jeden-dwa nieprzyznane mu/jej punkty są dyskusyjne, może czasem je dostać bez konieczności ponownego zdawania egzaminu.
Te informacje (i więcej!) powinien taki maturzysta był otrzymać od dyrekcji swej szkoły i/lub wyczytać w informatorze maturalnym i FAQ na stronach swojej OKE oraz na stronie CKE.
_________________ KONTEKST, kuchta, KONTEKST!!!
|