Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

filologia angielska-studia wieczorowe

Forum językowe | dział: Studia językowe

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» lusinda (Born-7)
Sro Wrz 15, 2010 21:48
filologia angielska-studia wieczorowe

witam;)) chcialabym się dowiedzieć czy ktoś z Was ma jakieś informacje o studiach wieczorowych-kierunek j.angielski? ile dni w tygodniu są zajęcia i czy tak naprawde można się na nich cos nauczyc? chcialabym podjąć w przyszłości 2 kierunki, m.in filologię angielska, mysle ze wieczorowke byloby mi latwiej pogodzic z innymi dziennymi, i dlatego zależy mi aby wczesniej się dowiedzieć co i jak;P jeśli ktoś z Was posiada jakiekolwiek wiadomosci na ten temat...bardzo prosze:D smialo;)

» lusia90 (Occasional Member-94) Occasional Member
Czw Wrz 16, 2010 6:33

Jeśli chodzi o organizację roku akademickiego, to chyba najlepiej sprawdzić na stronie uczelni, która Cię interesuje. Moim zdaniem na wszystkich studiach można się czegoś nauczyć, jeśli się ma chęci, ale pogodzenie dwóch kierunków (dziennie i wieczorowo) wcale nie jest takie łatwe, szczególnie jeśli są to kierunki, że tak powiem dość absorbujące, ale gratuluje zapału.

» Seadog ( Specjalista -445) Devoted Member
Nie Wrz 19, 2010 8:20

Na UW za moich czasów (koniec lat '90) i za czasów mej pracy tam (początek milenium) studenci wieczorowi mieli zajęcie razem z dziennymi poza kilkoma różnicami: Składnia na pierwszym roku (przedmiot trwał 1 semestr) była w semestrze zimowym dla dziennych a letnim dla wieczorowych. Może pomyśl o zaocznych, albo jeszcze lepiej: skończ z rok lub lepiej dwa lata jednych studiów, aby mieć mniej przedmiotów, i wówczas zacznij drugie. Na pierwszy rok drugich możesz nawet wziąć dziekankę na pierwszych, zwykle pierwszy rok jest najbardziej zawalony zajęciami (później jest więcej pracy własnej).

[ Dodano: Pon Wrz 27, 2010 23:31 ]
Jak zwykle, ani "dziękuję", ani "spier!!laj", ani "pocałuj mię w sempiternę". Myślisz sobie, lusinda, że coś coi jeszcze pomogę? a cmoknij mnie w trąbeczkę. a przy okazji reszta tego je!anego roszczeniowego pokolenia.

» barbarian (Gość)
Pią Sty 07, 2011 22:12
Re:filologia angielska-studia wieczorowe

Ja kiedyś właśnie miałem zamiar pójść na angielski wieczorowo oraz japonistyke dziennie studia, ale tego się nie da pogodzić;/ chyba trza 2x po 3-5 lat.

» demoll (Born-6)
Nie Lut 06, 2011 20:52

Ja studiuje dwa kierunki:) i z doswiadczenia powiem Ci, że nie jest łatwo. Co prawda nie jest o filologia angielska lecz prawo i ekonomia mimo to czuje się dość obeznany w temacie by się wypowiedzieć na ten temat:
1.Nie dwa na raz to zwyczajny brak rozwagi, lepiej odczekać trochę i na trzecim lub czwartym roku dobrac drugi kierunek.
2. Studiuj w rama ITS czyli indywidualnego toku to pozwala Ci chodzić na takie zajęcia jakie chcesz czy to dzienne, wieczorowe czy zaoczne, pozwoli też niektóre opuszczać.
3. Kontakt mailowy z wykładowcami zawsze idź i mów ze jesteś na ITS jeżeli to możliwe to już w pierwszych dniach musisz umówić się co do sposobu zaliczenia inaczej może czekać Cię wiele niemiłych niespodzianek.
4. Odrazu dowiedz się jakie przedmioty trudno zaliczyć i na te chodź(nie będziesz na wszystkich zajciach gwarantuje)
5. Jak wcześniej mówiłem nie na pierwszym roku ani drugim pozwól im troche przetrzepać twój rok, później będzie ci kapke łatwiej.
6. Musisz się przygotować na dysinformacje, t.zn. wielu rzeczy nie będziesz wiedział bo nie będzie cię na zajęciach to też nie rokuje dobrze.

Podsumowując plan ambitny i godny rozważenia lecz wpierw zobacz jak Ci studiowanie pójdzie wogóle zanim weźmiesz drugi kierunek lepiej skończyć coś niż nie skończyć niczego.

Co do pytania czy warto wieczorowo - warto. Wykład mają być tylko pewnym wskazaniem na to czego masz się nauczyć i jaki zakres wiedzy obowiązuje Cię na ezamin, jeżeli masz tyle samozaparcia by pracować 2x więcej niż inni i to w dodatek samodzielnie to jasne że warto.

Pozdrawiam i życze sukcesów na studiach.

» Nutcracker ( Specjalista -1049) Platinum Member
Nie Lut 06, 2011 21:15

Filologia to jednak całkiem coś innego.

Dyskusja była nieaktywna przez 474 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 5| Wyświetleń: 1180)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Korepetytorzy, którzy wypowiedzieli się w tym wątku:

Nutcracker korepetytor, Tychy

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.