|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» jedno co pamietam
(Gość)
Czw Lip 29, 2010 21:08
shut up - inaczej
Witam
Shut up czyli zamknij sie
chce zapytac jak to wyrazic za pomoca innego zwrotu, wiem ze mozna powiedziec "siarap" ale w zaden sposob nie pamietam jak to napisac, kiedys widzialam pisownie , zapomnialam.
Czy ktos moze mi pomoc?
» Gość
()
Czw Lip 29, 2010 21:43
shut your up -zamknij sie
shut your month
» jedno co pamietam
(Gość)
Czw Lip 29, 2010 21:54
dzieki za odpowiedz
ale chodzi mi o cos innego, anglicy uzywaja zwrotu, "siarap" rowniez oznaczajacego zamknij sie, chodzi mi o pisownie tego zwrotu, bo nie mam pojecia jak to sie pisze. Te dwa zwroty oznaczaja zamknij sie ale jeden jest jakby bardziej grzeczniejszy.
Kiedys znalazlam pisownie, ale nie pamietam juz gdzie
» LukeE
( Native Speaker -433) 
Czw Lip 29, 2010 21:57
Gość napisał(a):shut your up
Bez "your", po prostu "shut up". Inne możliwości:
Shut your trap/ piehole/ cakehole/ face!
Shut it!
Clam up!
Pipe down!
Quit your yapping!
Quit your jibber jabber! (à la Mr. T)
A może chodzi ci o "shaddup!"?
» pike12
(Fresh Member-39)
Czw Lip 29, 2010 22:19
jedno co pamietam napisał(a):wiem ze mozna powiedziec "siarap" ale w zaden sposob nie pamietam jak to napisac
po prostu-Shut up
» jedno co pamietam
(Gość)
Czw Lip 29, 2010 22:38
szukalam caly dzien i nic, mozliwe ze to shut up! a mi sie ubzduralo ze cos innego hehe.
Ale dzieki wam i szperaniu po necie poznalam kilka innych zwrotow :)
Dzieki za pomoc
» Nutcracker
( Specjalista -1002) 
Pią Lip 30, 2010 9:43
"siarap" - to będzie shut up na pewno :P Można tak czasem usłyszeć
_________________ www.korepetycje.tychy.prv.pl
|