|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» flatron
(Born-2)
Czw Lip 29, 2010 12:42
I'ma
Witam
Chcialbym poprosic o pomoc w przetlumaczeniu tego slowa. Jego znaczenie i forma podstawowa.
I'ma
Nie wiem od czego jest ten skrot ´ma
Z gory dziekuje za pomoc
» LukeE
( Native Speaker -433) 
Czw Lip 29, 2010 13:22
Chyba chodzi ci o takie zdanie, "I'ma gonna buy me [sic] a car!" albo coś takiego. To po prostu gwara, tak się mówi w niektórych miejscach w Ameryce. Dany powyżej przykład w poprawnym angielskim będzie "I'm going to buy myself a car."
» Flatronn
(Gość)
Czw Lip 29, 2010 14:26
Re:I'ma
Nie sadze, poniewaz w piosence Lil Wayne "Drop the world" tekst jest taki:
Bitch, I'ma pick the world up and I'ma drop it on your fuckin head.
Dlatego sadze, ze jest to jakis skrot od czasownika. typu have - ´ve
» LukeE
( Native Speaker -433) 
Czw Lip 29, 2010 18:39
Po obejrzeniu całęgo kontekstu mogę teraz ze stuprocentową pewnością zapewnić, że to co napisałem dotyczy i tego tekstu.
Flatronn napisał(a):I'ma pick the world up and I'ma drop it on your fuckin head.
"I'm going to pick the world up and I'm going to drop it on your fuckin' head." w tak humoristycznie zwanym "Ebonics", czyli gwarze panującej wśród biednych i niewykształconych czarnych w Ameryce.
Możesz mi ufać, jestem native speakerem. ;)
» gibi14
(Born-1)
Wto Sie 03, 2010 23:27
nie wiem... :/
może to jest skrót od 'imma' ?
np. imma be oznacza chciałbym być
» pompik
(Gość)
Pią Sie 06, 2010 12:35
gibi19 - przeciez LukeE juz wyjasnil co to znaczy. A on juz doskonale wie co mowi ;P
» pompik
(Gość)
Pią Sie 06, 2010 12:38
gibi14*
|