|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» karolina9292
(Gość)
Pon Cze 21, 2010 17:51
matura...
Chciałabym byście pomogli mi przy wyborze książki do nauki angielskiego. Obecnie jestem w 2 klasie liceum. W przyszłym roku zdaję rozszerzoną maturę z angielskiego. Mój obecny poziom to intermediate. Od jakiegoś czasu przymierzam się do kupna fajnej książki, która pomoże mi w przygotowaniach. Tylko kompletnie nie wiem którą wybrać. W necie znalazłam takie pozycje:
English grammar in Use - Reymond Murphy
Advanced Grammar In Use -Hewings
Intermediate Language practise - Vince
Advanced language practise - Vince
Practical English Usage - Michael Swan
First Certificate Language Practise - Michaela Vince'a
Forumowicze zachwycali się tymi książkami. Najchętniej kupiłabym wszystkie tylko nie mam tyle pieniędzy.
Którą polecacie?
Czy w książce Hewingsa zawarta jest gramatyka od podstaw?
Z czego Wy się uczyliście aby dostać się na studia filologiczne?
» mysiaczek
(Gość)
Pon Sie 16, 2010 18:23
Re:matura...
Te książki które wymieniłaś np. ja uzywałam przez 3 lata studiów i korzystałam z nich na gramatyce ale według mnie dobrymi książkami są:
English grammar in Use - Reymond Murphy
Advanced language practise - Vince
a co do reszty nie mówię że są słabe czy coś ale te 2 najbardziej mi przypasowały i może jeszcze
Repetytorium Gramatyczne w zdaniach do tłumaczenia dla średiozaawansowanych i zaawansowanych - Paweł Scheffler
ale najlepiej samemu obejrzeć je np. w jakies księgarni językowej i zobaczyć która tak najbardziej jest zrozumiała bo to jest najważniejsze bez tego nie ma sensu kupować. :)
Pozdrawiam :)
» lusia90
(Occasional Member-94) 
Wto Sie 17, 2010 7:32
Moją ulubioną książką jest Practical English Usage - Michael Swan, ale myślę, że w kontekście matury rozszerzonej nie będzie dobrym pomysłem. Najważniejsza jest praktyka.
Natomiast z całą pewnością poleciłabym Advanced language practise - Vince, English grammar in Use - Reymond Murphy może jest niezła, ale mi nie przypadła do gustu. Zdecydowanie wolę Vince'a.
|