Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

nie chce mi się

Forum językowe | dział: Nie chce mi się

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» 123ss (Born-3)
Sob Cze 19, 2010 12:24
nie chce mi się

Był bym wdzięczny za takie małe krótkie koło 8 zdań wypowiedzi na takie tematy ,znam słówka ale w składaniu zdań nie jestem zbyt dobry:(

1. jak spędzasz weekendy w zimie i w lecie.
2. Opowiedz o uroczystości w jakiej ostatnio brałeś udział(ślub ,wesele ,chrzest ,coś w tym stylu).
3. Jak i dlaczego ludzie uczą się obcych języków i dlaczego warto je znać.
4. Jak spędziłeś jeden ze swoich urlopów wakacji.
5. czy lubisz robić zdjęcia i dlaczego ,jak nie lubisz to dlaczego nie .

» martin_gc (Occasional Member-124) Occasional Member
Sob Cze 19, 2010 12:38

Odpowiedź na 2:
The last month my sister got married. Her husband’s name is Michael. They’re very happy. It was a wonderful wedding and the wedding reception. There were many guests and very good music. I was happy, because I was a best man at their wedding.

The last week Patricia celebrated eighteenth birthday. You know her. It’s my neighbour. It was wonderful party. I was having a great time. I can say, that was the best party in my life. We danced, sang and fooled around. I think Patricia is happy with her birthday.

» 123ss (Born-3)
Sob Cze 19, 2010 23:30

dzięki a coś by się dało zrobić z resztą??

» martin_gc (Occasional Member-124) Occasional Member
Nie Cze 20, 2010 12:39

1). Nie jestem pewien czy to dobrze, ale może ktoś sprawdzi.

I play computer games and read very interesting books. My favourite games is Counter Strike. This is very addictive game. In the evening I watch my favourite serial after I talk with my friends by the Internet. So I spend every winter weekend.

Every summer weekend I play football with my schoolmates. Next I go to the cinema and restaurants with crazy friends. Next I go on the disco with my girlfriend and friends. We have a great time. Sometimes I go to swimming pool. I like swimming. The swimming is my passion.

» czarna.pantera ( Młodszy Specjalista -334) Executive Member
Nie Cze 20, 2010 16:58

ja bym sprawdziła, ale nie chce mi sie.... tytuł tego postu mowi swoje....

» Gość ()
Nie Cze 20, 2010 17:23

Bardzo dobrze piszesz; tylko male uzupelnienia.

Keep up the good work.

I play computer games and read very interesting books. My favourite game is called Counter Strike. This is a very addictive game. In the evening I watch my favourite serial and after that, I talk with my friends by/on/using the Internet. This is how I spend every winter my weekends.

Every weekend during the summer, I play football with my schoolmates. Next, I go to the cinema and restaurants with crazy friends. After that, I go to the disco with my girlfriend and friends. We (always) have a great time. Sometimes I go to the local swimming pool. I like swimming. Swimming is my passion

:)

» 123ss (Born-3)
Sro Cze 23, 2010 10:01

wielkie dzięki:)

Dyskusja była nieaktywna przez 598 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 6| Wyświetleń: 304)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Korepetytorzy, którzy wypowiedzieli się w tym wątku:

czarna.pantera korepetytor, Wrocław

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.