|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» saku
(Gość)
Sob Maj 29, 2010 20:32
Krótki tekścik.
Proszę o sprawdzenie poprawności tego tekstu - tłumaczyłam to sama, więc i błędy mogą się pojawić, a jednak zależy mi, jako że będzie to oceniane, aby wypadło jak najlepiej.
Nie wiem, od czego zacząć. Tyle myśli, tyle słów… I nie wiem, co będzie najlepsze na ten początek… Może… Nie, postaram się ogarnąć.
(...)To chyba będzie najlepszym, co mogę powiedzieć, i tym, co ciągle siedzi mi w głowie. Bez Ciebie czuję się niczym i, wiesz, to dobrze. Nie chcę czuć się czymś wartościowym bez Ciebie, nie jestem tego godna. Dałaś mi szansę. Na nowe życie, nowy rozdział, erę, nazwijmy to, jak chcesz. Moje życie dzieli się tylko na dwie (pomijając dzieciństwo) części - tą Bez Ciebie, i ta Z Tobą.
Nie wiem, czy wiesz, jak bardzo jestem Ci wdzięczna za to, że ze mną wytrzymywałaś, kiedy żyłam dla pieniędzy. Wiedziałaś, że to moja zakichana praca, a raczej kara. Bo kiedyś nie potrafiłem określić moich marzeń. Przepraszam, że musiałaś… Nie wiem, nie umiem się wysłowić. Wybacz.
Żyję. Kocham.
I mam nadzieję, że ty jeszcze czujesz do mnie to samo. Albo że chociaż możesz na mnie patrzeć.
I don't know from what begin. So many thought, so many words. And I don't know what will be the best at the beginning. Maybe... No, I'll try to do yourself up.
(...)It will be probably the best what I can to say, and it will be this what constantly sits in my head. Without you I feel I’m nothing and, you know, that's good. I don't want feel that I’m worth something without you, I’m not worthy. You gave me chance. For the new life, the new chapter, the era, let's call it how you want. My life is divided only for two (apart from the childhood) parts - this With You and this Without You.
I don't know whether you know how much I'm grateful for this that you to bore with me when I lived for money. You knew that it was my damn job or rather punishment. Because yore I couldn’t to define my dreams. Thank you that you endured all my hysterias, a rapes for me and my awkward crying. I'm sorry you needed... I don't know, I cannot express myself. Forgive me.
I live. I love.
And I hope you still feel to me the same. Or that though you can look for me.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
» saku
(Gość)
Nie Maj 30, 2010 11:02
To już nieaktualne.
|