|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» donka9292
(Gość)
Czw Maj 13, 2010 14:33
książka Murphiego
W przyszłym roku zdaję maturę z angielskiego na poziomie rozszerzonym. Już teraz oglądam się za książką która pomoże mi się przygotować do matury. Obecnie jestem na poziomie intermediate. Zastanawiałam się nad kupnem "English grammar in use" Murphiego, "Advanced grammar in use" Hewingsa i "Advanced language Practise" Vinca. Która książka będzie dla mnie najlepsza?
» Seadog
( Specjalista -445) 
Pią Maj 14, 2010 12:40
Murphy to klasyk - wyłącznie gramatyka, ćwiczenia niesamowicie nudne (zdaje się, że tylko typu drill, czyli powtarzanie tej samej konstrukcji w kilku kolejnych zdaniach, minimalnie się różniących), ale b. łopatologiczne to wszystko.
Vince jest świetny, plus ma jeszcze słownictwo, a nie samą gramatykę. Poza tym jest na wyższym poziomie, do przygotowania do CAE/CPE, a nie jak Murphy FCE+
Hewings to taki Murphy dla bardziej zaawansowanych, i nieco nowocześniejszy.
Zastanów się może nad jakimś repetytorium do mat. rozszerzonej, np. wyd. Longman czy Oxford, posiedź w wakacje i zobacz, jak ci się pracuje, czego potrzebujesz itp. Alternatywa - i ja bym tak zrobił - zapisać się na wakacyjny lub normalny kurs przygotowujący do CAE. W połączeniu z lekcjami w szkole - żeby poznać formy maturalne, zwłaszcza pisemne - da ci najwięcej.
_________________ KONTEKST, kuchta, KONTEKST!!!
» donka9292
(Gość)
Nie Maj 16, 2010 8:39
chyba zdecyduję się na Vinca. nie wiesz czy w tej książce zawarty jest klucz do ćwiczeń?
|