|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» nowy11
(Gość)
Czw Kwi 29, 2010 17:49
List formalny do redakcji. Ocencie
Dear Editor,
I have Just read the article titled "private car" in Saturday's newspaper.
This article was about traffic in the big city. Author say thet private car should not be in the centre big city. I would be say that In my opinion it is trude and I am agree with Editor.
I think so because on the street are a lot of car. In my opinion if in the center big city are only taxi and bus the air will be fresh and wil not be noise. I think that all people can cycling.So, thay could go to work by the bike.
I would be grateful if you publish my letter and I hope thet readers say what They think about this problem too.
Yours faithfully
Jest artykuł w którym autor opowiada sie za zakazem ruchu prywatnych samochodów w cetrach duzych miast napisz list do redakcji przedstawiający twoje zdanie:
Powołaj się na przeczytany artykuł okrreśl jego temat i datę publikacji
Przypomnij opinię wyrażoną przez autora i sformułuj swoje zdanie
Podaj dwa argumenty na poparcie swojego zdania
Poproś o zmiaeszczenie listu i wyraź zainteresowanie opiniami czytelników
chciałbym żeby ktoś mi przyznał pkt kto tylko ktoś kto się na tym zna:P chcialbym rzetelną opinię:) i poprawienie błedów rzecz jasna których będzie bez liku:D
» yurek
( Specjalista -744) 
Sob Maj 01, 2010 17:43
Dear Editor,
I have just read the article entitled "Private Car" in Saturday's newspaper.
That article was about traffic in a big city. The author said (albo: says) that private cars should not be in the centre of a big city. I would say that In my opinion it is true and I agree with Editor.
I think so because on the street there are a lot of cars. In my opinion if in the center of a big city there are only taxis and buses, the air will be fresh and there will not be much noise. I think that all people can cycle. So they could ride a bike to work.
I would be grateful if you published my letter and I hope that other readers will say what they think about this problem, too.
Yours faithfully
Zaznaczyłem najważniejsze błędy, bo i tak jest ich więcej niż 25%, więc nie ma szansy na punkty za poprawność językową (jeżli policzysz że jest ich mniej, możesz dopisać sobie 1 pkt).
Ja dałbym:
treść - 4 (uwzględnione wszystkie polecenia - a to się liczy)
zrozumiałość - 1 (czyli full. Mimo błędów da się zrozumieć)
forma - 2 (jeśli w poleceniu było 120 - 150 słów)
bogactwo językowe - 1
poprawność językowa - 0
razem - 8 pkt na 10.
_________________ www.angielskitarnow.republika.pl
» Gość
()
Sob Maj 01, 2010 17:58
Wielkie dzięki :D trochę to mnie podbudowało :D
|