|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» ArwenaII
(Born-2)
Wto Kwi 06, 2010 19:45
list oficjalny
musz napisać list oficjalny(formalny)
Dokonalaś właśnie zakupu w odzieżowym sklepie internetowym. niestety zmuszona jesteś napisać list z reklamacją, gdyż otrzymany produkt różni się od tego który zamówiłeś. Napisz list do działu reklamacji :
-podaj jaką część garderoby zamówiłeś i kiedy złożyłeś zamówienie
-przypomnij jaki zamawiałeś kolor i rozmiar
-podaj kolor i rozmiar otrzymanej rzeczy
-sprecyzuj czego oczekujesz od właścicieli sklepu i poprośo szybką odpowiedz
Dear Sir or Madam,
I am writing in connection with ( bluzą którą kupilam w waszym sklepie czy zamówiłam na waszej stronie internetowej (niewiem jak to ma byc dokładnie brzmieć aby było dobrze) 29 marca )
(tu musze uwzględnic rozmiar i kolor ) czyli tak zamawialam u was czarna bluze z napisami o/w rozmiarze 38 a dostałam żółtą bluze o rozmiarze 40 (obojętnie co czy buty itp)
I am enclosing a bloose ( czy jak to tam jest ta bluza bo zapomniałam) together with the receipt. I demand a replacement (tej bluzy) albo Could you please replace (bluze) as soon as possible?
I look forward to hearing from you.
Yours faithfully
XYZ
prosze o pomoc
» krecik123321
( Friend -221) 
Wto Kwi 06, 2010 21:14
ArwenaII napisał(a):I am writing in connection with ( bluzą którą kupilam w waszym sklepie czy zamówiłam na waszej stronie internetowej (niewiem jak to ma byc dokładnie brzmieć aby było dobrze) 29 marca )
I am writing on connection with hmm BLUZA?? ale jaka taka z kapturem?
załóżmy ze z kapturem ;P ....... with blouse which I've bought in your internet shop on 29th of March. I want the size of this blouse to be 38 but I've got 40. I am enclosing the blouse together with the receipt. Could you please replace the blouse as soon as possible?
I look forward to hearing from you.
Your faithfully
XYZ
Bedzie good. i think so :P
Jak ktoś ma inny pomysł poprawić ;) :|
|