Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe    Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego

Ćwiczenia ze słuchu: Aerosmith - Cryin'
Tłumaczenia piosenek Aerosmith - I Don't Want to Miss a Thing

Matura    FCE    Testy on-line       Wypracowania    Dla początkujących       Lekcje online
Czasy angielskie Struktury Gramatyka Czytelnia Nauka słówek
Phrasal verbs Idiomy Slang Bajki 3 testy Spis kategorii

Nie płać za naukę języka angielskiego na innych stronach! Na e-ANG.pl masz wszystko za darmo.
Język angielski nie będzie miał przed Tobą żadnych tajemnic

W tym dziale forum poprawimy to co napisałeś, ale nikt nie napisze za Ciebie!

dla leni jest dział Nie chce mi się
ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

List do sportowca

Forum językowe » prace domowe, problemy lingwistyczne » List do sportowca
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum językowe | dział: prace domowe, problemy lingwistyczne

» wildwest (Gość)
Sob Mar 13, 2010 15:32
List do sportowca

Witam wszystkich, byłbym wdzięczny za sprawdzenie poprawności poniższego listu, a właściwie listów, bo są to dwie (niewiele się od siebie różniące) wersje. Poprawki stylistyczne, itp. mile widziane.

A.

"Witaj,

na wstępie chciałbym podziękować Ci za niesamowite wspomnienia jakich dostarczyłeś mi grając w koszulce klubu YZ. Żałuję, że nie grasz już w barwach mojego ukochanego klubu, jednak rozumiem, że takie jest życie piłkarza i o pozostaniu w danym klubie nie decydują tylko względy sportowe.

Przesyłam Ci również dwa zdjęcia, jedno z nich to prezent dla Ciebie, a jeżeli chodzi o drugie to byłbym niezwykle zachwycony i bardzo wdzięczny jeżeli mógłbyś złożyć na nim swój autograf i odesłać do mnie w kopercie załączonej do tego listu.

Z góry dziękuję i życzę kolejnych sukcesów zarówno sportowych jak i osobistych.

Pozdrawiam, XY."

B.

"Witaj,

na wstępie chciałbym podziękować Ci za niesamowite wspomnienia jakich dostarczasz mi grając w koszulce klubu YZ. Mam nadzieję, że jeszcze przez długie będę mógł podziwiać Cię w barwach klubu YZ.

Przesyłam Ci również dwa zdjęcia, jedno z nich to prezent dla Ciebie, a jeżeli chodzi o drugie to byłbym niezwykle zachwycony i bardzo wdzięczny jeżeli mógłbyś złożyć na nim swój autograf i odesłać do mnie w kopercie załączonej do tego listu.

Z góry dziękuję i życzę kolejnych sukcesów zarówno sportowych jak i osobistych.

Pozdrawiam, XY."

---

A.

"Dear YX,

To begin with let me thank you for a beautiful memories that you brought me playing for YZ Club. I regret that you are not playing for my darling club but I understand that staying at the club is not only dependent by a sport factor.
I'm also sending you two photographies, one is a gift for you. As for the second one, I'd be extremely impressed and and very grateful if you could sign it and send it back in the envelope attached to this letter.

Thank you in advance. I wish further success both at sport and in private life.

Best regards,
XY"

B.

"Dear YX,

To begin with let me thank you for a beautiful memories that you are bringing me playing for YZ Club. I hope that I will be able to admire you in YZ Club shirt for a long time.

I'm also sending you two photographies, one is a gift for you. As for the second one, I'd be extremely impressed and and very grateful if you could sign it and send it back in the envelope attached to this letter.

Thank you in advance. I wish further success both at sport and in private life.

Best regards,
XY"

» suzuki (Devoted Member) Devoted Member
Nie Mar 14, 2010 18:09

B jest moim zdaniem lepszy, bo bardziej zwięzły.
Na moje oko do poprawy niewiele:
...two photographs
I wish you further...in sport...

Załóż nowy wątek w dziale prace domowe, problemy lingwistyczne | Odpowiedz w tym wątku | Strona główna forum

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 1| Wyświetleń: 130)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasło
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Ostatnie słówko: enormous

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
FCE
Informację dla zdających certyfikat First. Opisy poszczególnych części egzaminu, wykaz lektur i placówek egzaminacyjnych.
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
Udziel odpowiedzi:

Twoje imię

Wpisz 3 ostatnie zielone znaki z obrazka