|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» alkaok
(Born-7)
Pią Mar 12, 2010 17:32
scenki ze sportu
Bylabym wdzieczna gdyby ktos mi sprawdzil ponizsze scenki:
1.Twój kolega Wlijczyk gra w piłkę nozną. W rozmowie z nim:
-zapytaj o jego najważniejsze osiągnięcie sportowe;
-zapytaj o jego marzenia dotyczące przyszłych osiągnięc;
-powiedz o swoich zainteresowaniach sportowych.
odp:
-How are you have your most sport achivement?
-How are you have dreams about your future achivement?
-I`m very like ride bicycle, because I can ride to forest and be on the fresh air, and I like volleyball, because I can spend time nice witch my firends and I can keep shape.
2.Podczas pobytu w USA byłeś/aś na meczu ligi NBA. Opowiadasz o tym swojemu znajomemu ze Szkocji.
-Opisz przebieg meczu;
-Opisz atmosferę w hali w trakcie meczu.
-Opisz swoje wrażenia po obejrzeniu meczu.
odp:
-When I was in the USA I was on the NBA match. In second half one`s team won one point, but second team had penalty and the match finished draw.
-On the match the spectators was very excited and they are cheer.
-I had good time, but I was dissapointment because anyone don`t won.
3.Chciałbys/chciałabyś zaprosic swojego znajomego z Anglii na mecz siatkówki. Znajomy wolałby sędzi czas w inny sposob. W rozmowie z nim:
-zachęc go ponownie do póścia na mecz;
-nie zgodz się z jego stwiedzeniem, że siatkówka jest nudna;
-zaproponuj pójście po obejrzeniu meczu w inne miejsce, które spodoba się twojemu znajomemu.
odp:
-Please, go witch me on the voleyball match;
-I don`t agree witch you, than voleyball is boring, because I know a lot of people who are like this sport and it is very excited.
- I have idea, after match we will go example cinema or club?
» Championek
(Occasional Member-117) 
Pią Mar 12, 2010 23:10
katastrofa... używałeś translatora?
» alkaok
(Born-7)
Sob Mar 13, 2010 10:39
ale pomoc mi to juz nie potrafisz? pewnie sam uzywasz translatora bo ja nie, wiem ze nie jestem orlem ale az tak zle to chyba nie jest...
czy moglby mi ktos inny pomoc? prosze
|