|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» Mati19
(Born-8)
Sob Lut 13, 2010 13:42
Jak książka z przygotowaniem do matury?
Cześć. Za niedługo, bo w maju zdaję maturę, poziom podstawowy. Problem jest taki, iż jestem bardzo ale to BARDZO słaby z angielskiego. Chciałbym zdać tą maturę chociaż na te 30 %. Proszę polećcie mi jakąś dobrą książkę, od czego mam zacząć się uczyć? Chcę ogarnąć te podstawy, które mi umożliwią zdanie matury.
» daryśka
(Born-9)
Pią Lut 19, 2010 16:03
Najlepszym sposobem byłoby zakupienie książki z ćwiczeniami ale żeby tam była płyta. Musisz przywyknąć do j.ang i się w niego wsłychać. Płyta jest niezbędna. Gdy będziesz musiał napisać jakiś list to przykłady zdań albo słówka będziesz pamiętać z płyty :D ściągnij też sobie jakieś filmy bez lektora ale z napisami. Staraj się napisów nie czytać a jak czegoś nie zrozumiesz to cofniesz i przeczytasz. Wtedy to wypowiedziane zdanie przez aktora zapadnie ci w pamięć :) I najważniejsze- postaraj się choć trochę polubić ang :D i nie przejmuj się na min 15% na pewno zaliczysz:] pozodzenia']
» Mati19
(Born-8)
Sob Mar 06, 2010 11:40
Ale jaka książka będzie najlepsza? Chodzi mi o takie repetytorium przygotowywujące do matury.
» matt777
(Gość)
Czw Mar 11, 2010 19:19
longman - matura podstawowa Marta Umińska / Bob Hastings. Masz tam wszystko dobrze wyjaśnione, dodatkowo 3 płyty w zestawie. Cena - ok 50 zł
» Michael1834
(Born-5)
Czw Lis 25, 2010 16:47
ja proponuje matura masters elementer ;p
» Marciniszyn
(Gość)
Sob Mar 26, 2011 17:27
Re:Jak książka z przygotowaniem do matury?
Ja tam przed maturą z angielskiego byłem najgorszy w całej grupie :)
ale dzięki własnej pracy i nastepującym książkom zdałem i co całkiem całkiem maturę:
- Angielski dla samouków, I.Dostalova, książka z 2CD (dostępna na Allegro)
- Wzory wypracowań wraz z łumaczeniami - szkoła podstawowa wydawnictwo Skrypt (proszę się nie śmiać,
że dla podstawówki, wszystkie formy wypowiedzi super opracowane)
[/b]
|