|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» satya
(Newbie-21)
Czw Lut 04, 2010 18:34
czy tego można używać na egzaminie?
zastanawiam się od dość długiego czasu nad taką sprawą,
otóż mój znajomy egzaminator powiedział mi, że owszem, nie można używać na maturze ani korektora, ani ołówka,
ale można używać takich specjalnych długopisów zmazywalnych,
chodzi o to, że jest do nich dołączona gumka i jak sie zrobi jakis błąd to można to zmazać napisać na tym no i spoko. je można zmazać do 8h po napisaniu, przynajmniej w praktyce, bo tak naprawdę to ten czas jest jeszcze krótszy.
mi się ten pomysł spodobał, ale wszyscy z którymi rozmawiałam odradzają mi to, mówiąc że mi unieważnią maturę.
i kto tu ma rację? egzaminator czy "zwykły człowiek"?
» Seadog
( Specjalista -445) 
Pią Lut 05, 2010 0:22
satya napisał(a):przynajmniej w praktyce, bo tak naprawdę to ten czas jest jeszcze krótszy :?
Ad rem: nie słyszałem o przypadku unieważnienia matury z powodu użycia długopisu zmazywalnego. Na szkoleniu egzaminatorów ani na dorocznych mikroszkoleniach przed sprawdzaniem matur też nic o tym nie mówią.
Jednak nie potrafię pojąć PO CO miałabyś chcieć ryzykować. Prace pisemne piszesz w brudnopisie, skreślasz skolko ugodno, przepisujesz bez błedów i skreśleń. Odpowiedzi ABCD zamalowujesz, jeśli spostrzeżesz błąd - zaznaczasz kółkiem i zamalowujesz właściwą kratkę. GDZIE PROBLEM?
_________________ KONTEKST, kuchta, KONTEKST!!!
» satya
(Newbie-21)
Sob Lut 06, 2010 18:01
w sumie masz rację, na angielskim to w sumie żaden problem, gorzej czasem z takimi przedmiotami jak np. matematyka i rysowanie figur, wykresów, itp.
» Justyna987
(Born-1)
Sob Maj 08, 2010 14:21
Mam ogromną prośbe ponieważ martwię się po ostatniej maturze pisemnej z angielskiego. Oczywiście writing mam długopisem całą kartę odpowiedzi również. Ze stresu przy ćwiczeniach z istenngu i readingu mam odpowiedzi ołówkiem. Czy będę mieć zaliczoną pracę??
Bardzo proszę o odpowiedz
|