Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

Watch BBC 1,2,3, ITV, 4oD, Hulu

Forum językowe | dział: Giełda

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» galtom (Born-9)
Wto Lut 02, 2010 9:52
Watch BBC 1,2,3, ITV, 4oD, Hulu

.... even if you don't have TV

I suspect this will be quite interesting for so called "native speakers", it is especially cool because it works regardless of you real location (2day you're in "Sausage Country" and 2morrow you're teaching in different part of the world).

So... what do we need to get our hands on tons of American TV shows (like new LOST or 24) how can we watch new F1 season (live!!!!) at BBC?

Simple:

We need a computer and a broadband connection (2Mb/s are enough although the more the better :-)

1. Go to: billing.hideipvpn.com/aff.php?aff=079
2. Choose your option:
- if you're a patient person try to get free account or
- as there is no long term commitment involved (you simply pay every month for your service) you can try to use Premium Account

choose between UK or UK and USA IP (Internet Protocol - that is how web sites know what is your location - and will tell you that since you're not in the USA or UK you can not use a service)

Pay (approx. 17zl or 28 zl - depending on current exchange rate - zł vs $ - and chosen option).

You do not need to install any doggy soft. Just create a new connection in your computer (as it is shown on the web site), connect and enjoy!!!! :-)

No Lags, No Problem - it just works!

Sprzedaż materiałów do których nie masz praw autorskich jest NIELEGALNA
» BoSko ( Admin -903) Royal Member
Wto Lut 02, 2010 11:22

@galtom
próbujesz tutaj sprzedać usługę VPN a nie telewizję. Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Jak już rozpowszechniasz taki sposób dostępu do angielskiej telewizji (zarabiając na afiliacji) powinieneś dokładnie opisać jakie kanały będą dostępne, w jakiej jakości i jak je oglądać. Samo VPN nie oferuje oglądania TV, więc powinieneś opisać co użytkownik, oprócz zapłacenia, powinien zrobić aby móc oglądać.

Przenoszę do działu ->Giełda, bo jest to oferta komercyjna. Jeśli nie uzupełni Pan informacji o szczegóły, temat zostanie usunięty.

Nie można tak wprowadzać ludzi w błąd, trzeba wyjaśnić co to jest aby klient był świadomy na co się decyduje.

» galtom (Born-9)
Wto Lut 02, 2010 11:36

1. Nie sprzedac tylko polecic, sam korzystam wlasnie z darmowego konta!
Korzystalem wczesniej z uslugi TOR, Hotspot Shield oraz serwerow proxy - VPN jest najlepszy!

2. Jakie kanaly beda dostepne??? patrz tytul - chyba pisze wyraznie!

Jesli nie to jeszcze raz: dostepne beda wszystkie seriwsy video (i inne) ktore do swojego dzialania wymagaja naszej lokalizacji na terenie USA lub UK.

w serwisie bbc uzysakamy dostep LIVE do BBC 1,2,3,4 oraz pelen dostep do programow "on demmand" poprzez usluge BBC iPlayer

W serwisie hulu usyskamy dostep do wszystkiuch kanalow. Do wszystkich seriali, filmow, clipow, itd.

3. Pisze co uzytkownik powinien zrobic - po uzyskaniu konta (wszystko jedno platnego czy darmowego) konfigurujemy usluge VPN w naszym systemie (tworzymy nowe polaczenie sieciowe) zgodnie z instrukcja na stronie HideIP VPN i juz - nic wiecej nie trzeba robic, sciagac kupowac.

wchodzisz na hulu.com czy bbc.co.uk kilkasz material ktory chcesz ogladac i ogladasz - jak mam to jeszcze prosciej wyjasnic???

Pisalo po ang. dla znajacych jezyk - jesli jeszcze czegos nie rozumiesz to daj znac, wszystko wytlumacze.

Pozdrawiam,
Galtom

» BoSko ( Admin -903) Royal Member
Wto Lut 02, 2010 12:34

Możemy o tym podyskutować, skoro chce Pan się kłócić.

galtom napisał(a):
1. Nie sprzedac tylko polecic,

Prowadzi Pan przedsprzedaż w postaci linku afiliacyjnego. Jeśli Pan poleca z dobrego serca, to po co ten link partnerski, na którym Pan zarabia?
galtom napisał(a):
sam korzystam wlasnie z darmowego konta!

Zakładanie darmowego konta nie działa. Jedyna możliwość to wykupienie miesięcznego abonamentu.

Doceniam chęć dzielenia się informacjami o nowych możliwościach nauki angielskiego. Jednak to co Pan przedstawił jest płatne, więc ma charakter ogłoszenia komercyjnego.

» galtom (Born-9)
Wto Lut 02, 2010 13:46

1. Ciasteczko cookie moze sugerowac, ze zarabiam na poleceniu uslugi ale to nie prawda. MA to zwiazek z tym, ze dostalem konto darmowe - w zamian polecam usluge (o ile jestem zadowolony) tym, ktorym, moze sie przydac.

Firma faktycznie zyje z kont platnych ale przyzna Pan, ze wydanie 17zl miesiecznie za mozliwosc dostepu np. do spotify (ile kosztuje jedna plyta CD w sklepie) czy wszystkiech materialow video BBC, ITV czy Channel4 - 4oD jest ciekawsza alternatywa niz sciaganie pirackich materialow z sieci.

2. a teraz kilka cytatow: w+w+w.hideipvpn.com/free-vpn/

HideIPVPN offers FREE VPN accounts on our servers located in United States and United Kingdom.

Important! In order to maintain the quality of our service, the number of free accounts is limited. We offer about 100 new free accounts per month. Free accounts will be offered at the 1st of each month on 10:00AM (GMT+2)

Due to problems related to server attacks and account abuses, we have decided NOT offer free accounts on January 1st 2010. Stay tuned for further notices on our blog and our Twitter account.

Nic nie pisze o lutym!!!

W moim pierwszym poscie pisze wyraznie, ze sa dwie mozliwosci:
2. Choose your option:
- if you're a patient person try to get free account o

Nie trzeba wykupywac uslugi ale trzeba bedzie poczekac i troche sie o darmowe konto postarac.

Jest takze trzecia metoda uzysakani konta od HideIP VPN ale tym ce3lu trzeba troche pocytac co pisze na ich stronie - w kazdym razie dziala - bo ja konto darmowe mam a usluga dziala swietnie. Mysle wiec, ze firma zasluguje na to by ja polecic a "ONI" maja prawo wiedziec na ile skutecznie polecam ich generalnie! Prosze tez zauwazyc, ze link, ktory podaje (choc z ciasteczkiem) nie prowadzi do sekcji premmium tylko do strony glownej na ktorej jest wybor obu opcji.

Zakładanie darmowego konta nie działa.
Dziala ale trzeba wykazac sie odobrina wysilku i zaangazowania. Jak w nauce jezyka - samo nie przyjdzie :-)

Pozdrawiam,
Galtom

» Bakcyl ( Friend -664) Gold Member
Wto Lut 02, 2010 16:20

Jak można za darmo założyć konto? Zawiesili w tym roku darmowe i teraz są tylko płatne.
@galtom jak znasz jakiś sposób na darmowe to się podziel.

» galtom (Born-9)
Wto Lut 02, 2010 16:43

@Bakcyl - cytuje jeszcze raz

[...] we have decided NOT offer free accounts on January 1st 2010. Stay tuned [...]

It does not mean in whole 2010 year!!!

Important! In order to maintain the quality of our service, the number of free accounts is limited. We offer about 100 new free accounts per month. Free accounts will be offered at the 1st of each month on 10:00AM (GMT+2)

Just on January 1st no free accounts were offered!!!

Jako, ze darmowe konta sa oferowane w ograniczonej liczbie jak wiac wyzej trzeba miec cierpliwosc i troche sie postarac. To i tak jedyna frima na rynku (nie liczac free vpn - prowadzone przez rosjan i trzeba ich program sciagnac na kompa - ODRADZAM!!!!) ktora darmowe konta oferuje (at all!!!). Uslugi VPN sa zawsze platne , nie zawsze za to mamy wplyw na uzyskane IP.

Co do trzeciej metody - pisze wyraznie na stronie co i jak!!!! Nie oczekujcie wszystkiego na tacy.

Wto Lut 02, 2010 17:04

No czyli jednak się nie da.

Potrafię czytać i wiem co tam napisali. Nie musisz tu kopiować po kilka razy...

A zapytałem, bo napisałeś, że:
galtom napisał(a):
Dziala ale trzeba wykazac sie odobrina wysilku i zaangazowania. Jak w nauce jezyka - samo nie przyjdzie :-)

Skoro niby działa, to chciałem właśnie ten wysiłek i zaangażowanie o którym wspomniałeś wykazać tylko nie wiedziałem co masz na myśli.

Teraz wiem, że ten cały wysiłek który opisywałeś to... czekanie.

Fakt jest taki, że na ten moment to to nie działa.

» Gość ()
Wto Lut 02, 2010 17:14

To nie czekaj i nie korzystaj, masz lepszy sposob aby wygodnie i bez nakladow ogladac BBC One to sie podziel. Ja na swoje konto wyczekalem i da sie to zrobic. Chetnie skorzystalbym z alternatywy ale jej nie ma :-(
Natomiast usluga dziala i konta darmowe sa oferowane - to ze nie ciagle tylko kazdego pierwszego i nie dla wszystkich nie moja wina.

Usluga jest jednak warta uwagi bo dziala swietnie. A jak nie chcesz - nie korzystaj - nie obowiazek (w kazdym razie ja ogladam juz nowe 24 i Lost :-)

Sprzedaż materiałów do których nie masz praw autorskich jest NIELEGALNA
Wto Lut 02, 2010 17:20

Niestety nie mam lepszego sposobu. Gdy napisałeś, że działa to ja uwierzyłem i już się ucieszyłem. Tak to ująłeś wcześniej, że pomyślałem że znasz jakiś nieoficjalny sposób pozyskania darmowego konta. No nic, trudno.

» galtom (Born-9)
Wto Lut 02, 2010 19:47

@Bakcyl:

Tam wyraznie pisze o trzeciej mozliwosci - ale jesli nie jestes wstanie tego sobie przeczytac (i przetlumaczyc - jesli potrzeba) to i tak d..a bo musisz sie jakos z obsluga HideIP porozumiec. Jesli zas ze zrozumieniem tekstu nie masz problemow to po prostu poczytaj.

Ewentualnie (jesli nie chcesz zaplacic i nie chce Ci sie szukac) przygotuj sie na 1 marca 2010 :-) +2GMT i probuj.

[ Dodano: Wto Mar 02, 2010 14:38 ]
Hello Galtom,

In order to improve our service we have relocated the free servers. The new servers are more powerful, such that you will be able to browse faster using HideIpVPN.

Also, we will restart offering free accounts. Let your friends know about it!

You can find more about the new servers here: http://www.hideipvpn.com/2010/03/servers-u...k-free-relocated/
[/url]

[ Dodano: Czw Lip 22, 2010 10:29 ]
Info po polsku dostepne na www.hideipvpn.pl, konta darmowe sa dostpene co tydzien, info. na Twitterze

» krys30 (Born-2)
Czw Lut 03, 2011 10:26

Witajcie,

BBC można bez problemu oglądać poza UK.
Jak to zrobić?
Otóż podczas gdy uruchamiamy jakiś film na stronie bbc.co.uk jedno z odwołań sprawdza nasz IP. Wystarczy tylko na tą krótką chwile przełączyć się na proxy z UK.
No dobrze wystarczy teorii a teraz jak to zrobić w praktyce. Pokaże to na przykładzie Google Chrome ale można też zrobić w FireFox.
1. Odczytujemy jakiś aktualnie działające proxy w UK, najlepiej ze strony http://nntime.com/proxy-country/United-Kingdom-01.htm
powiedzmy że odczytaliśmy 213.253.3.111:80.
2. Instalujemy w Chrome rozszerzenie Proxy Switchy!
3. Klikamy na opcje tego rozszerzenia i w zakładce "proxy profiles" dodajemy nowy profil nazwijmy go "Proxy UK" w linijce HTTP proxy wpisujemy odczytany wcześniej adres proxy IP 213.253.3.111 port 80, pozostałe pola pozostawiamy puste. Zapisujemy "Save"
4. Przechodzimy do zakładki "Switch rules" i tam dodajemy nową regułę "New rule".
- Rule name: BBC
- URL pattern: http://www.bbc.co.uk/mediaselector/*
- Pattern Type: Wildcard
- Proxy profile: Proxy UK
na koniec zapisujemy "Save"
5. Klikając lewym klawiszem na ikonę Proxy Switchy i włączamy tryb "Auto Switch Mode".
6. Here you are:)
Uwaga: od czasu do czasu trzeba zmienić nr IP proxy, odczytując go ze strony podanej w pkt. 1

Pozdrawiam
Krzysiek

Dyskusja była nieaktywna przez 477 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 11| Wyświetleń: 4126)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.