|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» Kuba_1996
(Newbie-12)
Sro Sty 13, 2010 19:30
Problem
Cześć . Słuchajcie . Potrzebuje rady . gdy np ogladam angielski film albo slucham angielskiego piosenki to nie moge wyłapać słów a gdy np sprawdze tekst piosenki znam poszczególne słowa . Co moge zrobić by wyłapywać te słowa z tekstu ? i w czym jest problem ze nie moge ich wyłapać .
Z góry dziękuje .
» vicky5*
(Fresh Member-27)
Sro Sty 13, 2010 23:10
Tez mialam ten problem i czasami nadal zdarza mi sie nie rozumiec slow piosenki lub filmu. Moja rada: znajdz sobie tekst piosenki i sluchac jej kilka razy tak aby przyswoic sobie jak ang. lub amerykanie wypowiadaja (spiewaja) dane slowa, ogladaj duuuuuuzo filmow!! aby przyswajac zywy jezyk! Niestety ludzie maja bardzo rozne akcenty i niektorych naprawde trudno jest zrozumiec, ale poprzez sluchanie ich zywej mowy automatycznie oswajamy sie z jezykiem i nawet nie zauwazysz kiedy zaczniesz rozumiec co mowia i spiewaja!
Mozesz rowniez ogladac angielskie kabarety, wpisz sobie np. Lee Evans, raz, ze poznasz ang. akcent to jeszcze mozesz nauczyc sie slangu jakim posluguja sie na codzien.
AAA i jeszcze sluchaj wywiadow w org. jezyku :)
To tyle, zobaczysz bedziesz ich rozumial szybciej niz Ci sie wydaje :)
Powodzenia.
» Kuba_1996
(Newbie-12)
Czw Sty 14, 2010 20:56
Vicky widze ze jestes ogarnieta na temat angielski . czy mogla bys mi pomóc jeszcze ? prosze abyś mogła podać mi swoj nr gg lub e-mail bo mam pytania . dziekuje za podpowiedz licze ze mi jeszcze pomozesz.
|