|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» pawel45
(Born-2)
Sob Sty 02, 2010 21:04
Praca domowa o wakacjach przetłumaczyć going to
Witam mam zadaną prace domową z angielskiego na poniedziałek i muszę to przetłumaczyć w czasie going to .Proszę o szybką odpowiedzi .
Te wakacje spędzę u babci w warszawie i będę tam całe 5 dni. Zaplanowałem sobie że zwiedzę dużo ciekawych miejsc.Pierwszego dnia zwiedzę Park Łazienkowski ,w parku spędzę dużo czasu.Drugiego dnia wybiorę sie do Pałacu kultury i nauki , po zwiedzaniu pójdziemy na obiad.Trzeciego dnia przejadę się metrem na pewno będzie fajnie . Czwartego dnia pójdę na stare miasto przy okazji zwiedzę rynek starego miasta.Piątego dnia pójdę do zoo , a po południu pojadę do domu.Na pewno będzie fajnie.Gdy wrócę do domu pojadę z rodzicami do zakopanego.Zwiedzimy morskie oko i dużo innych ciekawych atrakcji.Gdy będziemy wracać pojedziemy też do Krakowa zwiedzimy wawel i dużo innych ciekawych miejsc.Po powrocie odrazu na drugi dzień jadę nad morzę do mojej cioci.Pojadę do Gdańska bo nigdy tam jeszcze nie byłem .Po powrocie z nad morza będzie już koniec wakacji i będzie czas szykować się do szkoły.
Z góry dziękuje.
Angielski mam dopiero od roku i sam sobie nie poradzę. :(
» KamilKamilKamil
( Młodszy Specjalista -713) 
Sob Sty 02, 2010 21:26
A co to jest za czas "going to" bo nie kojarzę ??
_________________ Nobody is perfect... My name's Nobody! (just kidding you:)
» pawel4577
(Gość)
Sob Sty 02, 2010 21:30
going to to czas przeszły wyraża nasze plany i zamiary
» KamilKamilKamil
( Młodszy Specjalista -713) 
Sob Sty 02, 2010 22:33
Dobrze wiedzieć :P
_________________ Nobody is perfect... My name's Nobody! (just kidding you:)
» czarna.pantera
( Młodszy Specjalista -346) 
Sob Sty 02, 2010 23:09
chyba przyszly, i nie czas tylko chodzi o forme 'be going to" :P
_________________ Pisze prace po angielsku (typu: listy, wypracowania, eseje, itp.), moje gg 3732905
» kafor7
(Newbie-15)
Sob Sty 02, 2010 23:56
This holiday I'm going to spend with my grandmother and I will be there 5 days. I'm going to visit a lot interesting places. - 2 zdania
» zolzanek
(Newbie-11)
Nie Sty 03, 2010 0:06
This holiday I'll spend at my grandma in Warsaw. I'll be there 5 days long. I'm going to go sightseeing a lot of interesting places. On the first day I'm going to see the Royal Baths Park, where I'll spend a lot of time. On the second day I'm going to go to the Palace of Culture and Science, afterwards I'll go for dinner. On the third day I'm going to go metro. I'm sure it'll be funny! On the fourth day I'm going to go to Warsaw Old Town, by the way I'll see the Main Square. Next day I'm going to go to the Zoo, and in the afternoon I'll go home. Surely, it'll be great! When I come back home, I'll go with my parents to Zakopane. We'll see Morskie Oko and plenty of others attractions. When we come back from Zakopane, we'll also stay in Cracow and see the Wawel. At last I'm going to visit my aunt, who lives at the seaside. I'm going to go to Gdansk. I have never been there before. It'll be the last trip and then I'll be obliged to prepare to school.
Na upartego wszędzie można dać strukturę 'be going to' ale będzie to brzmiało jeszcze sztuczniej niźli teraz
» pawel pawel
(Gość)
Nie Sty 03, 2010 18:40
Wielkie dzięki
|