Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

potrzebuję list do napisania.. byłabym wdzięczna za pomoc :)

Forum językowe | dział: Nie chce mi się

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» zoska (Gość)
Pon Gru 21, 2009 11:22
potrzebuję list do napisania.. byłabym wdzięczna za pomoc :)

Polecenie :
An English person recently came to your school to give a talk (what was the talk about?). He/She left a person possession (what is it?) at the school(where exactly?). You want to return the possession(how will you return it?) but you had difficulty contacting the person(how have you tried to contact him/her?). You have a possible address for the person, but you`re not sure if it`s correct(why?).

WRITE A LETTER TO THE PERSON.
* thank them for coming to give the talk
* explain the situation
* ask them to contact you

Byłabym naprawdę, bardzo, bardzo wdzięczna za wszelką pomoc :)

Pozdrawiam,
Zosia;)

» Bakcyl ( Friend -664) Gold Member
Pon Gru 21, 2009 12:52

Hi Elena,

You've recently visited our school giving a talk and presentation. You have left your dildo on the desk. We don't want that thing in our school so we have to send it back to you. I took it to my place. Please give me our home address so I will make a parcel and post it by royal mail to you.

Best regards
Zosia

» Zoska (Gość)
Pon Gru 21, 2009 13:58

Dziękuję bardzo :)) !

» Mary Shelley (Gość)
Pon Gru 21, 2009 19:58

Ale jej doradziłeś kolego....

» Bakcyl ( Friend -664) Gold Member
Pon Gru 21, 2009 20:18

Mary Shelley napisał(a):
Ale jej doradziłeś kolego....

W poleceniu nie było sprecyzowane o jaki przedmiot chodzi, autorka też nic nie mówiła, więc była zupełna dowolność.
Napisałem według uznania, a Zosi się podobało. Więc nie wiem o co Ci chodzi Mary. Najważniejsze, żeby zainteresowana była zadowolona :)

Dyskusja była nieaktywna przez 886 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 4| Wyświetleń: 1132)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.