|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» aboco
(Newbie-10)
Czw Gru 17, 2009 21:51
Filologia angielska 2010
Czy ktoś z tegorocznych maturzystów wybiera się na filologię? Jeśli tak to gdzie i co chcecie robić po jej ukończeniu :) ?
» Rajkasobie
(Gość)
Nie Gru 20, 2009 11:48
A więc ja:)
Wybieram się na filologię do Gdańska na UG. Mam nadzieję że się dostanę co prawda z matury z angielskiego miałam tylko 88% ale liczę na lepszy wynik na prawdziwej - i na rozszerzonej bo teraz tylko podstawę pisałam, gdybym tyle miała z rozszerzenia to myślę że całkiem nieźle. Słyszałam że cięzko się dostać. Chciałabym być nauczycielką angielskiego albo tłumaczem zobaczymy jeszcze. Wiąże przyszłość właśnie z językami bo od września zaczynam jeszcze kurs hiszpańskiego:D
» rudam
(Occasional Member-92) 
Pon Gru 28, 2009 21:09
nie wiem czy mając 88% z podstawowej matury możesz liczyć na takąż samą liczbę punktów procentowych na rozszerzonej. ale powodzenia.
_________________ 'I like Beethoven. Especially the poems.'
» agusia1031
(Born-2)
Pon Sty 04, 2010 15:26
Jestem w 2LO, angielskiego uczę się od 1LO uwielbiam ten język i chciałabym pójść na anglistykę noi nie wiem czy w ogóle mam szanse. Staram się mieć jak najwięcej kontaktu z angielskim i w ogole uczę się jak najwięcej.
Jakie są przedmioty na studiach i ile jest po angielsku?
» Seadog
( Specjalista -445) 
Pon Sty 04, 2010 17:33
Moje wiadomości dotyczą W-wy i pochodzą sprzed kilku lat, ale:
1. Językiem wykładowym jest angielski. Zatem wszystkie przedmioty poza "michałkami" (język obcy, filozofia, logika i psychologia za moich czasów) są po angielsku.
2. Poczytaj http://www.angli.uw.edu.pl/ a także strony anglistyk innych uniwesytetów i dowiesz się wszystkiego (...niemal).
_________________ KONTEKST, kuchta, KONTEKST!!!
» Gość
()
Czw Sty 14, 2010 20:28
ejze
88 to db wynik o co wa chodzi !
» Demonicum
(Born-1)
Sob Lut 27, 2010 18:15
Wybieram się na filologię angielską na Uniwersytet Łódzki. Z próbnej podstawowej matury miałam 94%, z rozszerzonej 89%. Uczę się angielskiego w sumie od 13 lat,a w ciągu ostatnich miesięcy wyjątkowo czynnie:P Mam nadzieję,że mi się uda ;]
» olgaa11
(Gość)
Sro Kwi 21, 2010 18:05
Ja miałam z podstawy 82% i 50% rozszerzona. Che studiować w Częstochowie więc dostać się moze sie dostane. Boje sie tylko czy sobie poradze... ;/ Te wykłady prowadzone w j. angielskim troche mnie przerażają
» cat
(Gość)
Pią Maj 14, 2010 17:21
anglistyka
Ja z podstawy z angielskiego liczę na 100%, a z rozszerzenia na około 90%, ale nie chcę iść na anglistykę, bo to strata czasu. Trzeba mieć porządny zawód, a język to tylko dodatek. Bycie nauczycielem czy tłumaczem nie jest dla mnie szczytem ambicji. A poza tym na takich studiach trzeba tylko wkuwać i wkuwać i to wszystko, aby potem w szkole uczyć ? Lepiej studiować coś innego, a język potraktować jako hobby.
» ania668899
(Gość)
Nie Lip 04, 2010 9:34
Re:Filologia angielska 2010
ja mialam z podstawy 96 i rozszerzenia 56 a tak chcialabym na uniwer lodzki na filologie angielska, polski rozszerzony mialam na 54 procent.
myslice ze mam szanse?
» lusia90
(Occasional Member-94) 
Nie Lip 04, 2010 11:37
Z tego co się orientuję, to na wielu uczelniach trzeba mieć powyżej 80% z rozszerzenia, żeby myśleć o dostaniu się na filologię angielską. Prawdę mówiąc wątpię, że z takim wynikiem masz szanse i nie piszę tego złośliwie, chociaż jak wiadomo nie można wyrokować, bo to wszystko zależy od wyników innych kandydatów.
|