|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» Gość
()
Nie Maj 06, 2007 19:18
Pytanie dotyczące oceniania matury
Witam!
Mam pytanie dotyczące oceniania matury z języka angielskiego. A dokładniej, jeżeli sprawdzający maturę (poziom rozszerzony) zauważy że praca pisemna np. opowiadanie jest bardzo podobne to jakiegoś znajdującego się w jakiejś książce do angielskiego to co wtedy robi? czy może np. unieważnić? Bardzo proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję.
» egzaminator
(Gość)
Wto Maj 08, 2007 18:13
tak
» dorota100
(Gość)
Wto Maj 13, 2008 12:58
prosze o pomoc
mam pytanie jesli chodzi o angielski pisemny poziom podstawowy,jesli mój list nie zawierał 120 słow nie bedzie on wogole sprawdzany czy odejma mi za forme punkty? prosze o odp. od tego zalezy czy zdam :(
» Seadog
(Gość)
Wto Maj 13, 2008 14:13
Jeśli nie miał 100 słów, dostajesz automatyczne zero za poprawność i bogactwo, jak również wielce prawdopodobne jest, że zero za treść.
W zeszłym roku prace poniżej 65 słów nie były w ogóle sprawdzane - zero za całość. Jak będzie w tym - dowiem się już w sobotę, bo właśnie sprawdzając poziom podstawowy będę spędzał najbliższy weekend.
» draq89
(Fresh Member-37)
Wto Maj 13, 2008 16:32
na ustnej jest do zdobycia z rozszerzenia 18pkt taa ??
a na podstawie 20 ?
» dorota100
(Gość)
Wto Maj 13, 2008 19:04
pomoc
dziekuje za odpowiedz i prosze o dalsze informacje w przyszłym tygodniu
» Seadog
(Gość)
Sro Maj 14, 2008 22:30
...
-> dorota100: postaram się nie zapomnieć w tym kotle maturalno-długoweekendowo-końcoworocznym :)
-> draq89 wejdź waść na stronę cke i zajrzyj do informatora. Dokument ten powinien był być Twoją lekturą obowiązkową od początku roku.
cke.edu.pl -> egzamin maturalny -> informatory
podpowiedź: strona 16 tego dokumentu
» pw
(Born-2)
Sob Maj 17, 2008 12:46
pytanie
mam jeszcze raz pytanie czy za napisanie listu nieformalnego od razy mam 0 punktow za prace czy tylko urwane za forme??
strasznie to stresujace.
» Seadog
(Gość)
Sob Maj 17, 2008 20:50
@pw: nie stresuj się, tylko urwane za formę, i to b. mało - jeśli masz list napisany z sensem (wstęp, rozwinięcie, zakończenie z prośbą) to masz jeden punkt urwany tylko!
@dorota100: prace powyżej 200 słó, zgodnie z ostrzeżeniem na arkuszu, zero za formę z automatu. Prace poniżej 60 (!) słów automatycznie zero za poprawność i bogactwo; również z automatu zero za poprawność i bogactwo jeśli ktoś nie miał minimum 2 pkt za informacje. To wiadomości oficjalne, jutro drugi dzień sprawdzania.
» gbrsvg
(Gość)
Czw Maj 06, 2010 15:06
Nie wykreslilem zlej odpowiedzi i mam zaznaczone A i B. jak to uznają?
» Seadog
( Specjalista -445) 
Czw Maj 06, 2010 19:55
Testowe pytania sprawdza komputer, jeśli nie ma zaznaczonej żadnej odpowiedzi, lub zaznaczone są dwie i więcej - zero punktów. Nie ma znaczenia, czy którakolwiek z nich jest poprawna.
_________________ KONTEKST, kuchta, KONTEKST!!!
» feffrfrf
(Gość)
Pią Maj 07, 2010 7:13
anggggggg
czy musi byc list napisany poprawnie chodzi mi o czasy i jesli zamiast przedstawienie uzylam exhabition to mam 0 pkt? prosze o odpowiedz czy jesli przekazalam informacje,ale troche nie poprawnie styl to zero pkt?
» Gość
()
Pią Maj 07, 2010 11:39
aaania
Witam! mam straszny problem bo wczoraj pisałam mature z Angielskiego i zdobyłam 14 punktów=28% jednak zabrakło mi 1=2% punktu do zdania. Napisałam prace pisemna ale strasznie namieszałam czy ktos może mi pomóc i napisac czy dostane chociaż ten jeden punkt który mi tak brakuje z tego co napisałam? Dear Sir/Madam I'm very much interesed turist. I'd like in a room ana shower,windows and kitchen. how much in a turist and please disconts bicos I'm students. please call me. My phone namber isXXXXXXXx . Yours futhfuul XYZ WYPOWIEDŻ PISEMNA: Podczas pobytu w Anglii chciałabyś /chciałbyś wyjechać na wycieczkę. Napisz wiadomość meilową do biura turystycznego w Londynie . -poinformuj jaką wycieczką jesteś zainteresowany,przedstaw swoje oczekiwania dotyczące zakwaterowania,zapytaj o koszt tego wyjazdu,dowiedz sie o możliwosć uzyskania zniżki ja nie umiem Angielskiego wszystkiego uczyłam sie w domu sama w szkole miałam niemiecki i sama nie wiem po co poszlam na angielski chyba tylko po to zeby komus cos udowodnic i teraz mam za swoje bardzo prosze o pomoc:((
» Gość
()
Pią Maj 07, 2010 12:56
berdzo proszę o pomoc strasznie mi zależy na odpowiedzi czy mi zaliczą choć na jeden punkt :(( błagam pomóżcie mi Dear Sir/Madam I'm very much interesed turist. I'd like in a room ana shower,windows and kitchen. how much in a turist and please disconts bicos I'm students. please call me. My phone namber isXXXXXXXx . Yours futhfuul XYZ
» Egzam
(Gość)
Wto Maj 11, 2010 22:06
punkty za text
Mysle, ze 1 pkt. bedzie (tylko za info o zakwaterowaniu), ale niestety nie wiecej:( Pozdrowionka Egzaminator
|