|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» Bourn
(Born-2)
Nie Lis 15, 2009 17:13
Książka do gramatyki angielskiej
Witam wszystkich,
Jak widać jestem tu nowy, jednak mam nadzieje że uzyskam pomoc,poradę na moje zapytanie.
Zacząłem kurs języka angielskiego w szkole językowej, w celu poszerzenia,utrwalenia sobie swojej znajomości angielskiego z czasów gimnazjum, liceum. Poszukuję dobrej jak dla mnie oczywiście książki do gramatyki języka angielskiego. Chciałbym aby było w niej zawarte dużo teorii przystępnie opisanej z przykładami i dużą ilością ćwiczeń. Najlepiej by było aby były w niej jeszcze opisane czasy angielskie + ćwiczenia z nimi związane. Poziom mojego angielskiego można określić "coś umie ale chciałby umieć więcej i dobrze to umieć" (proszę wybaczyć mnogość słowa "umieć"). Proszę o jakieś wskazówki, czym się kierować przy kupnie takiej pozycji, o podanie tytułów (autorów) gdyż jest bardzo dużo pozycji na ten temat. Wybrałem wstępnie 2 pozycje, jeśli trzeba to napiszę o nich. Dla pewności dodam że chciałbym aby książka była w wersji PL bo jest bardzo duża ilość książek całkowicie po angielsku. Z góry dziękuje
» grunia94
(Occasional Member-147) 
Nie Lis 15, 2009 18:50
Ja często korzystam z REPETYTORIUM GRAMATYCZNE ANGIELSKI - Przygotowanie do matury i egzaminów językowych wydawnictwa PONS :) jak dla mnie wszystko jest w fajny sposób opisane jest dużo przykładów i porównań :)
_________________ Nobody is perfect...
» agus_a
(Born-3)
Nie Lis 15, 2009 19:32
Cześć.
Również polecam REPETYTORIUM GRAMATYCZNE ANGIELSKI oraz program komputerowy E-Techaer 4, program zawiera opis czasów oraz wiele ćwiczeń nie tylko z zakresu gramatyki. Mi osobiście bardzo pomógł.
Pozdrawiam AGA
» Bourn
(Born-2)
Nie Lis 15, 2009 20:26
Witam,
Jeśli można prosić o dokładniejsze tytułu pozycji gdyż jest dosyć dużo zawierających słowa gramatyka angielska, albo może podawajcie linki do stron np z jakiejś księgarni językowej.
grunia94 Ty nie mówisz chyba o tej pozycji:
"Opis książki: Pons. Repetytorium Gramatyczne. Angielski
Autor: Donata Olejnik
Wydawca: Wydawnictwo LektorKlett
Seria: Naucz Się Sam
Liczba stron: 334
Numer wydania: I
Data premiery: 2006
Indeks: 69364389"
Opis zaczerpnięty ze strony empik.com po wpisaniu w wyszukiwarkę: Repetytorium Gramatyczne. Angielski
natomiast agus_a chyba o tym mówisz właśnie czy tak ??
Ja myślałem nad zakupem tej:
"Język angielski. Repetytorium gramatyki z ćwiczeniami"
Bronisława Jasińska, Janina Jaślan, Monika Woytowicz-Neymann
wydawnictwo: Wydawnictwo Szkolne PWN
lub tej pozycji:
"Gramatyka języka angielskiego z ćwiczeniami"
Sylwia Maciaszczyk, Agnieszka Szarkowska
wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
Pozdrawiam
» grunia94
(Occasional Member-147) 
Pon Lis 16, 2009 18:09
Mówiłam o tej pozycji co napisałeś powyżej ;)
_________________ Nobody is perfect...
|