|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» nova
(Gość)
Nie Paź 25, 2009 14:56
matura z angielskiego i studia w anglii
cześć mam pytanko czy po maturze z angielskiego zdawanego na poziomie podstawowym jest możliwość przyjęcia mnie na studia w anglii???? na ile procent musiałabym napisać podstawową a jeśli nie to rozszerzony i też na ile procent???
» Cleopatra
(Born-2)
Sro Lis 18, 2009 18:08
No nie wiem, ja właśnie sie uczę w anglii i to co ja na średniozaawansowanym robiłam w Polsce to w Anglii jest jak podstawa. Jestem już półtora roku tutaj i jeszcze nie nadaje sie na studia, naprawdę trzeba na wyższym poziomie w Polsce zdawać.
» dominho13
(Born-3)
Nie Lis 29, 2009 17:23
Moja siostra zdawala i musisz byc swiadoma ze to okolice 90% rozszezony lub 95% podstawa
» Stuq
(Newbie-10)
Pon Lis 30, 2009 0:05
Zależy od universytetu. Większość chce jakiś certyfikat np IELTS z ocena conajmniej 6,5 co nie jest az tak trudno uzyskac. Ja troche pozno obudzilem sie z checia studiowania w UK bo dopiero w 3 klasie LO i nie mialem zbyt wiele czasu zeby napisac ten egzamin. Jednakze znalazlem uczelnie na ktorej chcieli jedynie mature. Zdalem angielski podstawe pisemna na 96% i ustny na 100% i teraz studiuje w Derby. Nie jest to jakas uczelnia z czolowek rankingow ale mi sie bardzo podoba. Takze jezeli ktos ma plany studiowac za granica to jak najbardziej zachecam bo mozna sie wiele nauczyc, choc nie jest latwo :P
» dominho13
(Born-3)
Sro Gru 02, 2009 20:23
a jakas stronke mozesz podac zeym sie zorientowal w kierunkach itd... bylbym b. wdzieczny ;P
[ Dodano: Sro Gru 23, 2009 13:35 ]
czy ktos moze wie ile prcent nalezaloby miec do studiowania fotografii w anglii??
» vicky5*
(Fresh Member-27)
Czw Sty 14, 2010 19:33
ja dostalam sie na LondonMet , a wymagania:
3 rozszerzone przedmioty na 50% (nie koniecznie ang.)
Ja na rozszerzeniu miałam pl, ang ustny i ang pisemny - Tak osobno liczą ustny i pisemny :P
Tylko musialam zdac IELTS na 6.0
Na innym uni byly podobne wymogi, z tym ze IELTS wystarczylo zdac na 5.5
ale wszystko zalezy od kierunku, ja wybralam Film i Teatr.
» Gość
()
Pią Sty 15, 2010 11:14
A czy podalabys mi moz strone tych studiow na ktore uczeszczasz?? Z gory dzieki ;)
» vicky5*
(Fresh Member-27)
Pią Sty 15, 2010 14:05
londonmet.ac.uk/
|