|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» anżyluś
(Born-2)
Pią Paź 23, 2009 15:51
Angielski
Witam . Mam problem mam na poniedziałek prace z angielskiego do napisania ale nie umiem. Musze opisac moj zwykły dzien .
Wstaję o około 7:00 idę się myć, potem ubrać i zjeść śniadanie . Po śniadaniu szykuje sie do szkoly . Z domu wychodzę o godzinie 7:30. W szkole jestem przeważnie 6 godzin, podczas jednej z przerw jem drugie śniadanie . o 13:25 , czyli po skończeniu lekcji idę do domu . Gdy jestem już w domu, czyli o godzinie 13:40, myje sie i jem obiad, po obiedzie robię sobie 10 minutową przerwę na odpoczynek, potem o 14:35 odrabiam zadanie domowie, a następnie poświęcam 2 godziny na naukę, gdy skończę się uczyć idę na dwór z przyjaciółmi. O godzinie 20:00, czyli po przyjściu z dworu myję ręce i jem kolację, potem ogląam telewizję albo maluję różne rzeczy. Następnie o 21:30 idę się myć, pakuję ksiązki i zeszyty do plecaka, żeby rano nie tracić czasu na pakowanie się, po czym ścielę łóżko i idę spać.
Czy ktoś mógłbym mi pomóc to przetumaczć po angielsku ?
» zorika
(Newbie-24)
Pią Paź 23, 2009 21:36
tłumaczenie:
I get up about 7 o'clock. First of all I wash and then I get dressed and eat breakfast. After that I prepare for classes and I go out home at 7.30.
I'm usually at school for 6 fours. During the main break I eat lunch.
I finish my classes at 13.25 and I go back home.
When I'm home I wash and eat dinner. After that I take a ten-minute break and relax. I do my homework at 13.45 and after that I spend two hours on studying. Then I go outside and meet my friends.
When I come back home at 20.00 I wash my hands and eat supper. After that I watch TV or draw something. Afterwards I take a shower. I pack my schoolbag because I don't want to spend time on packing up tommorow morning. Then I make my bed and go to sleep.
» anżyluś
(Born-2)
Sob Paź 24, 2009 10:01
Dziękuję bardzo . ; ) Bardzo Dziękuję . :roll:
|