|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» krokodylznilu
(Gość)
Pią Paź 23, 2009 14:35
List do przetłumaczenia krótki
Witam czy moglibyście mi przetłumaczyć krótki list na angielski?
Droga Anno,
Co u Ciebie? Przepraszam, że ta długo nie pisałam ale nie miałam czasu. Chcę Ci opowiedzieć o filmie, który ostatnio obejrzałam. Jego tytuł to ''Troja''. Jest to dramat historyczny. Akcja dzieje się w starożytnej grecji. Parysa, młody książę Troi zakochał się w Helenie, królowej Sparty. Ta miłość wywołała wielką wojnę pomiędzy Spartą i Troją. Zginął w niej cały naród Trojański oraz miasto. W tym filmie gra dużo znanych aktorów. Np. Orlando Bloom, Brad Pitt, Eric Bana. Wszyscy są świetnymi aktorami i zagrali w filmie naturalnie. Naprawdę polecam ci ten film do obejrzenia. Na pewno nie będziesz się nudzić ! Może ty mi opowiesz o czymś? Czekam na odpowiedz.
~~~
jesli ktos przetlumaczy dziekuje bardzo !!
» Pa
(Newbie-16)
Pią Paź 23, 2009 20:15
Dear Anne
How are you? I'm sorry I haven't written for ages, but I haven't had time. I would like to tell you about a movie which I saw recently. It's called "Troy" and it's a historical drama. It's set in ancient Greece. It's about Paris, a young prince of Troy who fell in love with Helen, a queen of Sparta. His love coused a great war between Sparta and Troy. The Troy's nation has died and the city has been destroyed. there are loads of great actors in this movie like Orlando Bloom, Brad Pitt, Eric Bana. They all are great
and their acting in the movie was natural. I really think you should see this movie. You won't be bored! Write soon and tell me about yourself!
I'm looking forword to hearing from you.
Pozdrawiam. :)
» krokodylznilu
(Gość)
Sob Paź 24, 2009 12:23
dzięki bardzo :)
|