Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe    Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego

Ćwiczenia ze słuchu: Aerosmith - Cryin'
Tłumaczenia piosenek Aerosmith - I Don't Want to Miss a Thing

Matura    FCE    Testy on-line       Wypracowania    Dla początkujących       Lekcje online
Czasy angielskie Struktury Gramatyka Czytelnia Nauka słówek
Phrasal verbs Idiomy Slang Bajki 3 testy Spis kategorii

Nie płać za naukę języka angielskiego na innych stronach! Na e-ANG.pl masz wszystko za darmo.
Język angielski nie będzie miał przed Tobą żadnych tajemnic
ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

list z j. angielskiego - w sprawie wolontariatu

Forum językowe » Nie chce mi się » list z j. angielskiego - w sprawie wolontariatu
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum językowe | dział: Nie chce mi się

» matsto15 (Gość)
Wto Paź 20, 2009 23:48
list z j. angielskiego - w sprawie wolontariatu

Witam,
Mam do napisanie list z języka angielskiego. Jestem W 1 klasie LO. A oto jego polecenie :

4. Portfolio : read the rubric, answer the questions, then write your letter (100-150 words).

You saw this poster on your school noticeboard and you would like some more information. Write a letter using the notes you made.

I mamy tą szkolna tablicę, a na niej:

Volunteers needed !
Are you free the first weekend
In September ?

Are you interested in
protecting the local wildlife ?

If so, contact: Brain Jones
65 Church Road, Bigley BI6 7PL

Na tablicy są jeszcze obok tego ogłoszenia chyba pytania pomocnicze, a to jest :
- What time and for how long ?
- Where exactly ?
- What exactly will we do ?
- Do I need special clothes/equipment ?

I mam podany plan listu.

Dear Mr/Mrs/Miss + (the surname of the person)

Introduction What are you opening remarks ?
(Para 1) Why are you writing ?

Main Body What information do you want ?
(Paras 2-3) What questions will you ask ?

Conclusion What are your closing remarks ?

Bardzo proszę o napisanie tego listu. Muszę go mieć piątek rano, więc wieczorem(czw.) musze mieć już go w zeszycie ^^. Z góry dziękuję za zainteresowanie i pomoc.

» Gość ()
Czw Paź 22, 2009 18:02

Dear Mr ....

First I would like to thank for Your offer which I have noticed on information table at my school. I am very interested in it and I would like to find out more details about Your offer.

» Gość ()
Czw Paź 22, 2009 19:07

dokonczenie listu:

First of all I would like to know how long will last our undertaking? Besides what exactly will we do and do we need special clothes or equipment?
I want to mention also that I am prepared to hard work and I hope my help will be of use. So please send me detailed information about the place and time of project and if it is possible phone number of person who will be responsible for it.

Looking forward to hearing from You,
Reagards,

Anna Kowalska.

Załóż nowy wątek w dziale Nie chce mi się | Odpowiedz w tym wątku | Strona główna forum

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 2| Wyświetleń: 332)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasło
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Ostatnie słówko: enormous

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
FCE
Informację dla zdających certyfikat First. Opisy poszczególnych części egzaminu, wykaz lektur i placówek egzaminacyjnych.
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
Udziel odpowiedzi:

Twoje imię

Wpisz 3 ostatnie zielone znaki z obrazka