|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» BoSko
( Admin -903) 
Wto Sie 23, 2011 21:00
jacek16v napisał(a):
Używam firefoxa. Problem pojawił się w systemie nauki słówek, ale już się w pewnym sensie rozwiązał. Jak biorę "odtwarzaj audio" to nie mogę przełączać ale bez audio już się da.
Nie dobrze. Która wersja Firefoxa tak działa? (Pomoc >> O programie Mozilla ... > wersja)
_________________ Ja tu tylko sprzątam.
» jacek16v
( Friend -786) 
Wto Sie 23, 2011 21:07
Wersja 6.0
_________________ Moje odpowiedzi lepiej konsultuj ze specjalistą gdyż każdy mój błąd zagraża twojej wiedzy i osobom którym ją przekazujesz:P
» BoSko
( Admin -903) 
Wto Sie 23, 2011 22:01
jacek16v napisał(a):Wersja 6.0
Faktycznie, w szóstce coś skopali. Nawet już wiem co, ale dzisiaj już nie mam siły tego naprawiać. W Firefox 6 nie działa odsłuch audio...
» jacek16v
( Friend -786) 
Wto Sie 23, 2011 22:03
Ok. Jakoś przeżyję :P
_________________ Moje odpowiedzi lepiej konsultuj ze specjalistą gdyż każdy mój błąd zagraża twojej wiedzy i osobom którym ją przekazujesz:P
» lukaszm1
(Born-3)
Pią Wrz 02, 2011 15:07
Mam takie pytanko. Czy da się samemu wywalić jakiś zestaw słówek z Combo powtórki??
» BoSko
( Admin -903) 
Pią Wrz 02, 2011 15:38
lukaszm1 napisał(a):Mam takie pytanko. Czy da się samemu wywalić jakiś zestaw słówek z Combo powtórki??
W Combo Powtórce ( http://www.e-ang.pl/combo-powtorka.php ) sam ustalasz z jakiego zakresu materiału chcesz powtórzyć słownictwo. Zaznaczasz ilość słówek, rodzaj, a potem zaznaczasz zestawy.
W różnych częściach serwisu są też predefiniowane tzw. Koszyki Słówek. W koszykach są na stałe ustalone zestawy i nie można ich zmienić.
» kim*
(Occasional Member-58) 
Nie Paź 23, 2011 13:41
bardzo fajna sprawa z tymi powtórkami!
:)
_________________ uciec,
odkrywając swoją drogę.
» koniczynny
(Born-3)
Sro Lis 02, 2011 22:59
Re:System powtórek słówek
do przemyślenia zrobienie wglądu w ilość słówek za cały okres nauki, nie tylko 7 dni
» BoSko
( Admin -903) 
Czw Lis 03, 2011 8:22
koniczynny napisał(a):do przemyślenia zrobienie wglądu w ilość słówek za cały okres nauki, nie tylko 7 dni
Takie dane nie są zbierane ani przechowywane (bo przypuszczam, że chodzi Ci nie o sumaryczną ilośc nauczonych słówek, ale pary data-ilość).
Daj argument na to w czym by to pomogło.
» koniczynny
(Born-3)
Czw Lis 03, 2011 9:05
pary data ilość; przydatne w pracy nad systematycznością
» jacek16v
( Friend -786) 
Czw Lis 03, 2011 21:34
koniczynny napisał(a):przydatne w pracy nad systematycznością
Od systematyczności masz możliwość ustawiania powtórek.
» arkhadius
(Born-2)
Sro Lis 23, 2011 21:33
Świetna strona, świetny system powtórek:)
Jedyne, co mi przeszkadza, to powtarzanie zestawów całościowo, czyli jeśli nie pamiętam choćby jednego słówka, to muszę powtarzać cały zestaw i męczyć się kilka razy ze słówkami, które już dawno znam.
Czy nie byłoby możliwości powtórki tylko wybranych słów lub tych, których jeszcze prawidłowo nie podaliśmy? A reszta byłaby już zapisywana jako nauczone po tych 5 razach (a najlepiej 2 lub własna konfiguracja)
Ale ogólnie i tak jest super, dzięki:)
» jacek16v
( Friend -786) 
Czw Lis 24, 2011 17:45
Zawsze możesz zrobić sobie prywatny zestaw z tych których jeszcze nie umiesz.
» arkhadius
(Born-2)
Czw Lis 24, 2011 17:49
Dzięki, rozwiązuje to część moich problemów:)
Jeszcze kasowanie zestawów z powtórek wcześniej niż po 5 razach lub ręcznie.
» jacek16v
( Friend -786) 
Czw Lis 24, 2011 17:51
arkhadius napisał(a):Jeszcze kasowanie zestawów z powtórek wcześniej niż po 5 razach lub ręcznie.
Tym musi zająć się już BoSko.
|