Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

System powtórek słówek

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu Forum językowe | dział: sugestie

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» BoSko ( Admin -903) Royal Member
Czw Lis 24, 2011 21:44
Re:System powtórek słówek

arkhadius napisał(a):
Jedyne, co mi przeszkadza, to powtarzanie zestawów całościowo, czyli jeśli nie pamiętam choćby jednego słówka, to muszę powtarzać cały zestaw i męczyć się kilka razy ze słówkami, które już dawno znam.

System nie zapamiętuje stanu nauki dla każdego słówka, ale całościowo zestaw.
Dziesiątki tysięcy użytkowników x tysiące słówek przypisanych dla każdego konta jako nauczone/nienauczone dałoby ogromne ilości danych, które trzeba by było jakoś gdzieś przetrzymywać. Myślę, że zapamiętywanie dla każdego konta setek wyników zestawów tak jak teraz jest wystarczające. Jeśli ktoś chce poprawić wynik, nie zaszkodzi mu powtórka całego zestawu albo ewentualnie jak wspomniał jacek16v, można sobie skomponować prywatny zestaw z najbardziej kłopotliwych sówek.

Co do usuwania zestawów z powtórki. Jakie jest merytoryczne usprawiedliwienie takiej funkcjonalności? Myślę, że zasada 100% wyniku i pięciokrotnego wykonania daje gwarancję, że użytkownik nauczył się danych słówek i z czystym sumieniem może je odłożyć do katalogu słówek nauczonych. Dlaczego by to zmieniać?

» mooh (Born-7)
Sob Gru 10, 2011 10:12

Fajna byłaby opcja powtarzania prywatncyh słówek

Sob Gru 10, 2011 10:35

mooh napisał(a):
Fajna byłaby opcja powtarzania prywatncyh słówek

Wiem, dlatego taka opcja już jest na e-ANG od jakiegoś pół roku.

» jacek16v ( Friend -786) Royal Member
Sro Sty 25, 2012 12:48

Nie ma combo z roślin?

» aleksandra44 (Born-4)
Sro Sty 25, 2012 13:38

:) Bardzo,bardzo swietne sa te powtorki. Podejrzewam,ze jestem najstarsza albo jedna z najstarszych osob korzystajacych z e-angielski. Za kilka dni skoncze 71 lat. No i co myslicie? Wolno ale jednak zapamietuje dzieki Waszemu systemowi powtorek nowe slowka. No i zaczynam mowic po angielsku! Sprawia mi to wielka radosc. Dziekuje za te strone! Aleksandra44

Sro Sty 25, 2012 17:15

Nie ma combo z roślin?

Trafna uwaga. Już jest :)

Sro Sty 25, 2012 18:54

A jak zmienić liczbę słówek w powtórce, bo zasób tej kategorii uniemożliwia wygenerowanie powtórki 50 słówek?

[ Dodano: Sro Sty 25, 2012 19:06 ]
Z inżynierii też nie ma combo.

» merithus (Born-4)
Sro Sty 25, 2012 20:30

Nie wiem czy było takie pytanie jak tak to sorrki. A czy istnieje możliwość dodania przypomnienia o powtórkach mailem? np.: zapomniałem o powtórce przychodzi mail lub np dzień przed powtórką taki przypominający. Oczywiście maile jako opcja bo niektórzy mogą sobie nie życzyć spamu.

pzdr

Sro Sty 25, 2012 21:52

jacek16v napisał(a):
A jak zmienić liczbę słówek w powtórce, bo zasób tej kategorii uniemożliwia wygenerowanie powtórki 50 słówek?

Ok, zmieniłem nieco algorytm, teoretycznie powinno działać.
Jacku, czy mógłbyś sprawdzić czy teraz działa? Ja nie mam na swoim koncie nauczonych słówek z działu Rośliny, a nie chce mi się specjalnie ich klepać.

A tak w ogóle to zapomniałem, że combo powtórka tak naprawdę jeszcze nie została skończona :) Docelowo, przy każdym nauczonym zestawie będzie ikonka koszyka i będzie można dodawać słówka do Koszyka Słówek. Coś na wzór sklepu internetowego, tyle ze zamiast ostatniego kroku "Kupuj", będzie przycisk "Generuj Combo Powtórkę". Tak przynajmniej planuję.

merithus napisał(a):
czy istnieje możliwość dodania przypomnienia o powtórkach mailem?

Przypomnień mailem raczej nie będzie. Zbyt skomplikowane do napisania. Trzeba stety albo niestety codziennie się logować i pilnować swoich powtórek samodzielnie. Jeśli Ci zależy na efektach nauki, to i tak powinieneś codziennie z jeden zestaw słówek sobie rozwiązywać. A jak się już zalogujesz to masz po prawo w menu informację ile masz do powtórki. Kiedyś nawet tej informacji nie było :)

Sro Sty 25, 2012 22:41

Działa

» merithus (Born-4)
Czw Sty 26, 2012 1:13

dzięki za odpowiedź. Będę musiał być bardziej systematyczny co będzie trudne :)

PS. przyłączam się również do tych co twierdzą, że serwis jest bardzo dobry.

pzdr

» ella glasgow (Born-2)
Pią Sty 27, 2012 17:44

Podoba mi się ten system. Jest to doskonały sposób na naukę słówek. Dzisiaj przerobiłam powtórkę i wypadłam gorzej niż za pierwszym razem :cry:

Wto Sty 31, 2012 21:09

Właśnie dodałem funkcjonalność komponowania własnych Koszyków Słówek. Aby dodać zestaw do Koszyka, należy kliknąć przycisk

» aleksandra44 (Born-4)
Wto Lut 07, 2012 12:55

Oczywiscie,wszystko jest znakomite przerazila mnie tylko ewentualnosc wylaczenia odsluchu po przekroczeniu limitu! Bardzo sie tego boje, bo jako 71-latka potrzebuje troche wiecej czasu! A co o tym mysla inni Seniorzy?

» Salomee (Born-5)
Pon Lut 13, 2012 11:54

Zrobiłam dziś Combo powtórkę 5 zestawów. Zrobiłam 1 błąd a mimo to wynik był taki, że w sumie zdobyłam 98%, ale poszczególne wyniki wyglądały tak:
85% Zapisano wynik
100% Zapisano wynik
100% Zapisano wynik
87% Zapisano wynik
Dlaczego tak jest? :(

[ Dodano: Pią Lut 17, 2012 12:26 ]

Bardzo,bardzo swietne sa te powtorki. Podejrzewam,ze jestem najstarsza albo jedna z najstarszych osob korzystajacych z e-angielski. Za kilka dni skoncze 71 lat. No i co myslicie? Wolno ale jednak zapamietuje dzieki Waszemu systemowi powtorek nowe slowka. No i zaczynam mowic po angielsku! Sprawia mi to wielka radosc. Dziekuje za te strone! Aleksandra44

Podziwiam osoby takie jak Pani :) Pozdrawiam i życzę dużego zapału do nauki :)

Załóż nowy wątek w dziale sugestie | Odpowiedz w tym wątku

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 8 z 9 (Odpowiedzi: 134| Wyświetleń: 6272)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.
Udziel odpowiedzi:

Twoje imię

Wpisz 3 ostatnie zielone znaki z obrazka

Polecane

Unleashed English
  angielski bez tajemnic
Serwis e-ANG.pl nie bierze odpowiedzialności za treści publikowane przez użytkowników
korepetycje angielski Katowice korepetycje angielski Pruszków Szkoły językowe

2006-2012 © e-ANG.pl

AdvancedBoard, sql:3