|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» NIEumiejaca..:P
(Gość)
Pon Kwi 23, 2007 9:10
LIST LIST LIST!!POMOCY!!!
Mam do napisania list po angielsku (oczywiscie):
Chcesz się przyłączyć do klubu pen-friend.Napisz list do przyszłej kolezanki:
-opisz krotko swoj wyglad,zainteresowania i jakich jezykow sie uczysz
-wyjasnij dlaczego chcesz korespondowac po angielsku
-popros zainteresowane osoby o odpowioedź na twoj list
Napisałam już część,ale nie wiem jak dokonczyć:(
I prosze o poprawienie błędów.
Potrzebuję pracyu an dzisiaj wieczór..:(
Dziękuje z Góry za pomoc!!!
a oto list:
Dear Kate!!
My name is Magdalena. I'm 19 years old.I have blue eyes and long black hair.I'm thin and short women. I'm interested in sports.I like swiming and playing volleyball. I've got younger brother and sister. I was born on 23.01.1988 in Gdańsk where I currently live.I am living with my mother.
I go to third Secondary School in Gdansk.I;m learning two language: english and german.Mostly I dress in sports style: jeans, a T-shirt and a sweatshirt.I'm smiled and opened for people girl. I like to make new acquaitances. I'm friendly, so I' rounded by many wonderful friends. I often help people in need.A smile on others faces brings me a lot of joy.I'm a calm teenager, but sometimes I like to have a good time with my friends.My friends says I'm very prudent and responsible.
I want to correspond with You in english language,because I want be updated my english language and I want to make a new acquaintances. I am very interested in the club pen-friend.
» tysia
(Gość)
Pon Kwi 23, 2007 17:16
Dear Kate!!
My name is Magdalena. I'm 19 years old. I have blue eyes and long black hair. I'm rather thin and short. I'm interested in sports. I like swimming and volleyball. I've got a younger brother and sister. I was born on 23 rd of January in 1988 in Gdańsk where I currently live with my mum. I’m attending to a Secondary School no.3 in Gdansk. I’m learning two languages: English and German.
For most of the time, I wear jeans, a T-shirt and a sweatshirt, because I have a sporty style.
I love to smile and my open-minded personality helps me to make new acquaintances.
I'm friendly, so I'm surounded by many wonderful friends. I help people when they are in need, very often.
When I see a smile on other’s faces it brings me a lot of joy. I'm a calm teenager, but sometimes I like to have a good time with my friends. My friends say that I'm very prudent and responsible.
I would like to exchange correspondence with You in English language, because I want be develop my English language and also make a new acquaintance. I am very interested in the club pen-friend.
Pozdrawiam, proszę o korektę innych użytkowników. :)
» tiana
(Gość)
Sro Wrz 19, 2007 14:51
pomocy neich ktoś mi pomoże napisac list do koelżnki po angelsku dotyczacy moejgo swojegoo dnia
» Gość
()
Sro Wrz 19, 2007 15:49
you- piszemy z małej litery, want TO be,
» Gość
()
Pon Lis 05, 2007 17:15
czesc mam na imie kasia mam 14 at i chdze do szkoly
» Ola (lubelskie)
(Gość)
Pon Lis 10, 2008 17:59
Hej! :)
Musze napisac list w ktorym opisze jakas ciekawa ksiazke....
W pierwszym akapicie musze napisac:autora,tytul,typ ksiazki
akap 2 :gdzie rozgrywa sie akcja,glowni bohaterowie oraz co sie tam dzieje...Niwe moge jednak napisac zakonczenia ksiazki :)
a 3 akap to rozwinecie dlaczego ten utwor mi sie podoba...
Lis nalezy napisac w Present Simple....
Bardzooooo prosze o pomoc...Z góry slicznie dziekuje :*
» Joźin z Baźin
(Executive Member-287) 
Pon Lis 10, 2008 18:19
Nie prosisz o pomoc, tylko szukasz frajerów którzy zrobią za ciebie zadanie.
Takie coś nadaje się do innego działu.
_________________ Na PW nie odpowiadam
|