Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

W tym dziale forum poprawimy to co napisałeś, ale nikt nie napisze za Ciebie!

dla leni jest dział Nie chce mi się
ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

opis strony internetowej

Forum językowe | dział: prace domowe, problemy lingwistyczne

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» kamulka1992 (Born-1)
Sro Kwi 18, 2007 14:12
opis strony internetowej

A więc moim zadaniem jest opisanie swojej ulubionej lub zmyslonej strony internetowej. Poniżej napisałam po polsku i zwrazam się z uprzejma prośbą o przetłumaczenie na jezyk angielski. Oczywiście nie musi to być dokładne tłumaczenie, niektóre rzeczy można pominąc, usunąć lub coś dodać.

Strona ta jest o zwierzetach. Tło jest jasnozielone, a napisy ciemnooliwkowe. Bardzo lubię na nią wchodzić, gdyż jest tu wiele naprawde interesujących rzeczy.
Jest tu mnóstwo zdjęc i opisów różnych gatunków, które można wydrukować. Informacje te bardzo często sprzydają sie na lekcji biologii czy przyrody. Są tu także napisane wywiady ze znanymi biologami, którzy opisują swoje przeżycia po spotkaniu z jakimś egzotycznym zwierzęciem.
Można tu także ściągnąć ciekawe filmy przyrodnicze. Można tu jeszcze grać na internetowych grach związanych z lekcjami o zwierzetach. Bardzo polecam tą stronę!

Jeszcze raz z góry dziękuję!

» easyak (Executive Member-308) Executive Member
Sro Kwi 18, 2007 14:58

Nie za bardzo wiedziałem jak są filmy przyrodnicze.
Przetłumaczyłem jako films of nature.
Pozdrawiam,
easy

This web page is about animals. A border is green and text is dark olive. I do like to open it, because here are many interesting things. There are dozens of photos and descriptions of different species you can print. That information is very useful at biology lessons. There are interviews with famous biologists, who describing own experiences with exotic animals. There is also possibility to download many interesting films of nature. You can play internet games related to lessons about animals. I fully recommend this web page.

» kamulka 1992 (Gość)
Sro Kwi 18, 2007 15:16
Dzieki!

Wielkie dzięki za przetłumaczenie! Naprawde mi pomogłes!

» erinho (Gość)
Sro Maj 09, 2007 19:16

mam taka prace domowa :) dzieki wielkie. bedzie 5 ;)

» ProgTomasz (Newbie-20)
Nie Maj 13, 2007 8:59

Wydaje mi się że ma być zamiast border background, border to jest jakaś obwódka, brzeg itp. a background to jest tło (wiem bo robie strony internetowe), ale to tylko mała uwaga i nie wiem czy mam rację.

» anonimka (Gość)
Sro Maj 23, 2007 9:58

Hej zaraz o 14 mam test do gimnazjum z angielskiego czy ktoś by mi pomógł ponieważ nie pamiętam jak się pisało opis zdjęć po angielsku oczywiiście z góry dzięx

» misia94 (Gość)
Wto Maj 29, 2007 17:31

czy dobrze pisze po angielsku is you tiger is grozny and drapierzny. the girafe is a long szyja and je liscie z drzew wiec dlatgo ma taka dlugo szyje

» asia120507 (Gość)
Nie Paź 07, 2007 10:18
List

Mam prośbe czy ktoś mógłby mi przetłumaczyc opis zdjecia???
Pisze do Ciebie ten list,poniewaz chce Ci powiedziec jak spedzilam wakacje.Opisze Ci teraz pewne zdjecie,ktorej jest moim ulubionym i lubie na nie popatrzec.
Znajduja sie na nim moi czlonkowie rodziny brat,jego zona i synek Patryk,ktory jest moim chrzesniakiem.To zdjecia zrobilam gdy bylismy na basenie podczas wakacji.Bardzo lubimy sie fotografowac,a szczegolnie malego Patryka,poniewaz robi smieszne miny i jest sliczniutki.Zobaczysz gdy przesle Ci ten list bo oczywiscie dolanczam Ci to zdjecie.Mam nadzieje,ze odpiszesz i tez opiszesz najlepsza chwile ze swoich wakacji.Strasznie tesknie i pozdrawiam Asia[color=blue][/color][color=blue][/color]

» asia120507 (Gość)
Nie Paź 07, 2007 10:19

Prosze,zeby mi to ktos przetlumaczyl na jutro wazne :( z gory dzieki.

» agnieszka418 (Gość)
Nie Paź 14, 2007 15:13

mozecie przetumaczyc mi cos po angilesku??[b] 8)

» Gość ()
Nie Paź 14, 2007 18:13

agnieszka418 napisał(a):
mozecie przetumaczyc mi cos po angilesku??[b]

ale co?

» dobrysamarytanin (Gość)
Nie Paź 14, 2007 18:27

Pisze do Ciebie ten list,poniewaz chce Ci powiedziec jak spedzilam wakacje.Opisze Ci teraz pewne zdjecie,ktorej jest moim ulubionym i lubie na nie popatrzec.
Znajduja sie na nim moi czlonkowie rodziny brat,jego zona i synek Patryk,ktory jest moim chrzesniakiem.To zdjecia zrobilam gdy bylismy na basenie podczas wakacji.Bardzo lubimy sie fotografowac,a szczegolnie malego Patryka,poniewaz robi smieszne miny i jest sliczniutki.Zobaczysz gdy przesle Ci ten list bo oczywiscie dolanczam Ci to zdjecie.Mam nadzieje,ze odpiszesz i tez opiszesz najlepsza chwile ze swoich wakacji.Strasznie tesknie i pozdrawiam Asia

Hello Ann,
I'm writing to you to tell you about my last holiday. I took a picture which is my favourite, I like looking at it. There are my brother and his wife and my nephew Patryk. It was when we were at the swimming pool. Patryk is funny that's why I like taking photos of him. He amuses everyone . You convince that is true. I'm sending you this photo.
Write to me about your ast holiday. I hope you had a great time like me.
All the best,
Asia

» zakłopotana:( (Gość)
Sro Paź 24, 2007 16:08
Film

Kurcze teraz ja potrzebuje pomocy:( Trzeba mi opisac jakis ulubiony film;/ po angielsku na jutro :o hehehe... jezeli mial by ktos czas to bardzo prosze:* obojetnie jaki najlepiej jakas komedie:D dziekiz GORY

» GFDSAGFDSA (Gość)
Czw Gru 06, 2007 20:22

Czy ktoś mogłby mi przetlumaczyć opis mojej ulubionej rzeczy?? z góry dzięki. Moją ulubioną rzeczą jest łaskotka - tygrysek. .Dostałam ją rok temu, od dziadka na 12 urodziny. Jest on koloru pomarańczowego w czarne podłużne prążki.Ma piękne czarne uczy i długi ogon.Jest moją ulubioną zabawką.Nie zamieniła bym jej na żadną inną. pomużcie mi bo jak tego nie napisze to nie przejde.

Dyskusja była nieaktywna przez 1632 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 13| Wyświetleń: 13443)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.