Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

W tym dziale forum poprawimy to co napisałeś, ale nikt nie napisze za Ciebie!

dla leni jest dział Nie chce mi się
ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

list oficjalny w sprawie artykułu Why TV is bad for us

Forum językowe | dział: prace domowe, problemy lingwistyczne

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» Paula, Proszę o pomoc (Gość)
Pon Wrz 14, 2009 12:12

Cześć Wszystkim. Napisałam list oficjalny w sprawie artykułu Why TV is bad for us. Język angielski nie jest niestety moją mocną stroną i mam nadzieję, że zwrócicie mi uwagę na wszelkiego rodzaju błędy. W ten sposób ogromnie mi pomożecie. Z góry dziękuje :)

Dear Sir/Madam,

I am writing in connection with article called "Why TV is bad for us". I must say I agree with TV encourages us to be lazy. People can go to the library, or go to a museum instead of waching TV.
Next, I disaree that Tv often gives us a trivial version of the news. It is channels a lot, which serve check message.
The article suggests that we do not use our brains when we watch TV. In my opinion there is not truth. In Tv they are broadcast programs, which enforce us for reflection. For example, there are guizzes.
Finally, I will never disagree with Tv teaches young people that violence is always the best answer. It truth, that they are broadcast in television programs inclusive aggressions and violence, but in Tv they are also programs educationg young people.

Janina Kowalska

» mrtom ( Specjalista -1139) Platinum Member
Pon Wrz 14, 2009 12:26

Dear Sir/Madam,

I am writing to you in connection with the article called "Why TV is bad for us". I must say I agree with the thesis that TV encourages us to be lazy. People can go to a library, or go to a museum instead of watching TV.
Next, I disagree that TV often gives us a trivial version of the news. One can watch a lot of TV channels and get objective news. (moze o to chodzi?)
The article implies that we do not use our brains when we watch TV. In my opinion it is not true. On the TV they are broadcast programmes, which enforce us to think. For example, there are quizzes.
Finally, I will never disagree with the statement that TV teaches young people that violence is always the best answer. It is true that they are broadcast in television programmes full of aggressions and violence, but on the TV there are also programmes educating young people.

» yurek ( Specjalista -744) Gold Member
Pon Wrz 14, 2009 17:10

1. ...our brains while we are watching TV ( w tym momencie gdy oglądamy)
2. on TV (2x - the zbyteczne)

» mrtom ( Specjalista -1139) Platinum Member
Pon Wrz 14, 2009 20:16

nie widze problemu, zeby byl prsent simple. prawda z tym the... co ja sobie ubzduralem hmm

Dyskusja była nieaktywna przez 880 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 3| Wyświetleń: 2877)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Korepetytorzy, którzy wypowiedzieli się w tym wątku:

yurek korepetytor, Tarnów

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.