Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

W tym dziale forum poprawimy to co napisałeś, ale nikt nie napisze za Ciebie!

dla leni jest dział Nie chce mi się
ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

wakcje w polsce...

Forum językowe | dział: prace domowe, problemy lingwistyczne

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» dzieckomiyaviego (Gość)
Pią Wrz 11, 2009 20:38
wakcje w polsce...

na poniedziałek potrzebuje opowiadania o wakacjach.! to jest mój tekst z tłumaczenie ale niestety wymaga poprawek bo mój angielski nie jest na wysokim poziomie no i ogólnie musiał by byś dłuższy.

Moje wakcje spędziłam w Kazimierzu Dolnym na obozie tanecznym. Codziennie mieliśmy treningi po 6 godzin. Nasze zajęcia rozpoczynały się od rozgrzewki a czasami od areobiku. Później przechodziliśmy do nauki modern jezzu lub hip-hopu. Wieczorami wychodziliśmy na rynek a podcas ciszy poobiednej kompaliśmy się w basenie. Na obozie poznłam dużo wspaniałych ludzi z wielkim talentem.
Na sam koniec obozu karzda grupa (videoclip dane, gitara, wokal, uroda) prezentowała sowje umiwjętności nabyte podczas obozu. Myśle że to były wspaniałe dwa tygodnie podczas których nauczyłam się bardzo dużo.

myśle że trzeba tu coś jeszcze dopisać że np. byliśy na pizzy, obóz gitarowy napisał piosenke o wokalu (pt. Made in wokal) i że ogólnie treningi były męczące.

My summer I spent in Kazimierz Dolny at the dance camp. Every day we have had trainings for 6 hours. Our classes started from the warm-up but sometimes from areobiku. Later we proceeded to the research of modernisms jezzu or of hip hop. In the evening we left to the RYNEK but during silence after diner swimming oneself in the swimming pool. On the camp POZNAŁAM many wonderful people with great talent. For very end of the camp KAżDA group (video clip data, guitar, vocals, beauty) presented SWOJE UMIEJĘTNOŚCI purchased during the camp. I think that these were two wonderful weeks during which I learnt very much

z góry dzięki

» bubbl ( Specjalista -945) Royal Member
Pią Wrz 11, 2009 22:14

I have spent my summer holidays in Kazimierz Dolny. I was there on a dance camp. Every day we have had trainingsdance lessons for 6 hours. Our classes started from thewith a warm-up but sometimes from areobikuwith aerobics. Later we proceeded to the research of modernisms jezzu or ofhad lectures on modern jazz or hip hop. In the evenings we leftused to go to the RYNEKMarket Square but during silenceand after dinnerswe used to go to the swimming pool swimming oneself in the swimming pool. On the camp POZNAŁAMI have met many wonderful people with great talent. ForOn the very end of the camp KAżDAevery group, which were: video clip data, guitar, vocals, beauty, presented SWOJE UMIEJĘTNOŚCItheir abilities purchased(to slowko znaczy kupic;) )gained during the camp. I think that these were two wonderful weeks during which I learnt very much have obtained a great amount of knowledge

http://slowaniezapisane.blogspot.com/

» Naughty Nata ( Specjalista -1378) Platinum Member
Sob Wrz 12, 2009 8:18

Dlaczego Present Perfect i 'I have spent my summer holidays...' i 'I have met...'?
Wakacje już się skończyły - przynajmniej dla tych do średniej szkoły włącznie
Obóz również sie już skończył i już więcej ludzi tam nie pozna

At the camp

średnio pasuje mi 'on the end of' w tym przypadku. Na czuja pasuje mi to bardziej do rzeczy materialnych i ma wydźwięk mniej więcej taki: na czubku, na samym koniuszku...
lub 'on the other end' - po drugiej stronie (np. przy rozmowie telefonicznej)
at the very end of the camp

» suzuki (Devoted Member-399) Devoted Member
Sob Wrz 12, 2009 9:50

Naughty Nata napisał(a):
średnio pasuje mi 'on the end of'

Mnie też; at the end - na (samym) końcu, in the end - pod koniec, w końcowej fazie. To samo z at/in the beginning.
Ponadto:
....with a great talent / with great talents / of great talents
...that those were two...
...I obtained a great... (niby dalej ma tę wiedzę, ale uczeni w piśmie twierdzą, że "if time is given, so simple past")

» bubbl ( Specjalista -945) Royal Member
Sob Wrz 12, 2009 9:52

widze, ze jednak musze poprawiac jak nalezy ;]

http://slowaniezapisane.blogspot.com/

» xXxklauducha5xXx (Gość)
Sob Wrz 12, 2009 16:11

szukałam podobnego tekstu do tego wiedze że ktoś mnie wyprzedził..:P mam małą proźbe czy ktoś by go jeszcze raz zamieścił ale taki dokładnie sprawdzony ...? no i nie podoba mi się "....wonderful weeks during which I learnt very much have obtained a great amount of knowledge"
troche za trudne słownicto można by je było troche uprościć

Dyskusja była nieaktywna przez 986 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 5| Wyświetleń: 397)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Korepetytorzy, którzy wypowiedzieli się w tym wątku:

Naughty Nata korepetytor, Poznań

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.