Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

Najlepsza szkoła języków obcych

Forum językowe | dział: Sposoby nauki

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» PaNiKa (Born-2)
Nie Sie 30, 2009 11:36
Najlepsza szkoła języków obcych

Witam.
Mam do was pytanie.
Szukałem w internecie,ale nie znalazłem rankingu.
Powie mi ktoś,albo poda mniej więcej 5 najlepszych szkół do nauki poza lekcjami w szkole w Warszawie.

Mój poziom oraz stopnie w szkole oceniam na 3 max 3+.
Czego oczekuję?
Miłej atmosfery,nie za dużych grup ,a co najważniejsze zależy mi na tym aby nauczyć się biegle porozumiewać w języku angielskim.

Co do tego,to ogólnie pamięć mam dobrą,a wiedzę przyswajam dosyć szybko,tylko ten leń.

Teraz zamierzam zabrać się porządnie i iść do jakiejś szkoły języcznej która nauczy mnie władać angielskim.

Oczywiście jak już wspomniałem teren warszawy.

Poda ktoś ranking gdzieś 5 najlepszych waszym zdaniem.

Zaznaczam że na zajęciach chcę się czegoś nauczyć,a nie słuchać jak inni rozmawiają po angielsku ,a ja się pytam o co kaman?

» Bakcyl ( Friend -664) Gold Member
Nie Sie 30, 2009 11:43

Nie jestem z Warszawy i nie mogę Ci pomóc, ale...

Chodziłem juz do kilku szkół językowych w mej przeszłości i powiem Ci, że wszystko zalezy od farta. Nawet w najlepszej szkole możesz trafić na słabego lektora. Każda szkoła zatrudnia dobrych, lepszych i "lepsiejszych".
Przykład z życia:
Szukałem szkoły językowej, zainteresowałem się pewną w mojej okolicy. Pytam kolegów, koleżanek o opinie, wszyscy, że be, że nic się tam nie nauczysz, wielka ściema itp. No ale było tanio, blisko, mówię zaryzykuję. Najwyżej po miesiącu się tam nie pojawię. No i trafiłem na na prawdę sympatycznego i potrafiącego zmotywować nauczyciela. 2 lata się u niego uczyłem, zdając odpowienie certyfikaty.
Ranking szkół jasne - możesz tam sprawdzić jaki jest procent tych lepszych nauczycieli, ale ostatecznie do kogo trafisz zależy od szczęścia.
Powodzenia!

» PaNiKa (Born-2)
Nie Sie 30, 2009 21:08

Może ktoś jeszcze napiszę coś bardziej szczegółowego.

[ Dodano: Wto Wrz 01, 2009 21:08 ]
Napisze ktoś coś jeszcze może trochę bardziej z przekonaniem i dokładnymi przykładami!

» Dereczek (Gość)
Pią Wrz 25, 2009 20:17
Ja właśnie chciałem odpowiedziec autorowi na pytanie o szkoł

Ja bardzo sobie chwalę szkolę języków obcych "ok" na królewskiej. Wczesniej byłem w 3 szkołach wiec pięciu nie podam, ale zdecydowanie jest ok lepsze niz polanglo, empik,trzecia jest na natolinie ale nazwy nie pamietam.
Z tego co wiem są jeszce wolne miejsca i chyba mozna za darmo spróbowac.

» diablojhj (Gość)
Pon Wrz 28, 2009 15:04

a ja polecam szkołę "Szkoła w Szkole" - jest ich kilka w W-wie chyba. miła atmosfera i bardzo małe grupy do 5 osób to własnie znalazłem tam :) pozdro i powodzenia!

» Tomasz Zweryn (Gość)
Pią Sty 01, 2010 13:23

Moje pierwsze kroki w academy of new york, narazie pozytywnie chyba że Wy macie jeszcze jakieś zdanie na ten temat :)

» ZackH (Gość)
Sro Lut 03, 2010 23:52

Witam kolege ze szkoly :) z kim masz zajecia i od kiedy uczeszczasz? Ja chodze we wtorki i czwartki grupa 3+. Daj znac to moze jakies spotkanie zorganizujemy grupowe :)

Generalnie co do opinii to az glupio same pozytywy pisac, ale to Rolls Royce wsrod pozostalych szkol jezykowych. Chodzilem wczesniej do Empik School bo mialem za friko z firmy, ale juz teraz wiem ze jak cos jest za darmo to...

Bardzo dobrze ocenia przygotowanie programu nauczania i ten amerykanski styl oraz to ze wszystkie lekscje mam z oryginalnym Amerykaninem :)

Co do ceny to porownywalem mozliwosc brania prywatnych lekcji u nativa, wtedy wydalbym majatek, tu mam gruoe 5 osob, ale z reguly przychodza 3-4 na zajecia, zawsze cos komus wypadnie, wiec mi jeszcze bardziej odpowiada.

Zastanawiam sie, bo wiem ze maja organizowac wyjazdy do NYC na wakacje, czy nie wyjechac. Moze ktos z forum jest chetny?

» MotherInLaw (Gość)
Wto Lut 09, 2010 17:48

Academy of New York, jedna z lepszych jesli nie najlepsza szkoła języka angielskiego w Warszawie. Plus za lokalizacje, plus za amerykanskich lektorow, plus za organizacje, plus za profesjonalizm.

» BoSko ( Admin -903) Royal Member
Wto Lut 09, 2010 18:10

No dobrze. Ponieważ dwie ostatnie wiadomości, mimo iż podpisane innymi nickami, wysłane zostały przez tą samą osobę, podejrzewam, że to ktoś związany ze szkołą. Zamykam temat. Sztucznych opinii i zachwytów nam tutaj nie trzeba.

Dyskusja była nieaktywna przez 836 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 8| Wyświetleń: 7187)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.