|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» ewi88
(Gość)
Czw Maj 21, 2009 17:36
Zdanka
Mam wielką proźbę o sprawdzenie czy dobrze przetłumaczyłam zdanka.
Oto one:
1 Czy wiesz, że Adam i Tom jeszcze nigdy nie byli w aquaparku
2. O ktrórej przyleciał ostatni samolot? Ilu było pasażerów na pokładzie? Dlaczego do tej pory nie poinformowano nas ze paru ludzi pozostawiono na lotnisku?
3. Kate ostrzegła szefa, żeby nie wysyłał maila od razu
4. Zebranie zaczyna się 20 listopada, we wtorek o 19.00
5. Przepraszam, ale mam właśnie samochód w naprawie i nie będe mogła cię podwieźć na lotnisko
6.Jedziemy już ponad godzine i nie mijaliśmy jeszcze żadnej restauracji. Jak coś zauważysz powiedz mi
7. Przestań śpiewać. Właśnie jesteśmy śledzeni
8. Jeśli zadzwoni jeszcze raz, powiedz mu o naszych nowych planach
1.Do you know that Adam and Tom have never been in aquapark yet?
2. What time did the last plane arrive?How meany passangers was on a board? Why haven`t informed us untill now that a few people were left on airport?
3.Kate warned the boss to doesn`t send e-mail at once.
4.The meeting starts 20th November , on tuesday at 19.00.
5.I`m sorry but I`m having my car serviced now and I can`t give you a lift to airport.
6.We have been already riding over the hour and we haven`t been pasing any restauration yet.If you see something you will tell me.
7.Stop singing! We are being following now!
8. If he call again you will tell him about ours new plans.
» suzuki
(Devoted Member-399) 
Sob Maj 23, 2009 8:28
1.Do you know that Adam and Tom have never been to aquapark yet? (jak jest never to yet niekonieczne)
2. What time did the last plane arrive? How many passengers were there on the board? Why haven`t we been informed until now that a few people were left at the airport?
3.Kate warned the boss not to send the e-mail at once.
4.The meeting starts at 7 pm, on Tuesday, November 20th.
(podajesz od najbardziej szczegółowego)
5.I`m sorry, but I`m having my car serviced now and I can`t give you a lift to the airport.
6.We have already been riding for over an hour, and we haven`t passed any restaurant yet . Tell me if you notice something.
7.Stop singing! We are being followed now!
8. If he calls once again, tell him about our new plans.
|