|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» Gość
()
Pon Maj 18, 2009 19:03
tłumaczenie listu Formalnego..
mam problem muszę napisać list formalny a z Ang jestem lewa krótko mówiąc.. ;/
byłabym wdzięczna jeśli ktoś by mi to przetłumaczył:
Dear Sir or Madame,
Piszę w sprawie wcześniejszej rezerwacji, którą uczyniłam 2 maja bieżącego roku na nazwisko XYZ.
Chciałbym dokonać pewnych zmian, przesunąć termin rezerwacji o dwa tygodnie oraz dowiedzieć się czy byłaby możliwość zwiększenia liczby miejsc z 4 osób na 6.
Jestem również ciekawa z czego wynika różnica cen, którą mi podano. Czytając w internecie państwa ofertę podane były inne ceny.
Prosiłabym również o podanie wysokości kaucji i formie zapłaty.
Yours faithfully,
XYZ
proszę o pomoc.. potrzebuje tego na pojutrze.. nie musi być przetłumaczony dokładnie byleby w ogóle był...
pomóżcie...
» koteczeq
(Born-2)
Pon Maj 18, 2009 19:12
to mój post zapomniałam się zalogować.. ;(
» TheNaturat
(Fresh Member-29)
Wto Maj 19, 2009 1:25
Dear Sir/ Madam
I am writing to about my earlier reservation which I have made 2nd May 2009 to XYZ name.
I would be grateful if you could move this date to 16th May 2009 and increase number of seats to 6 and what is the amount of deposit.
I would like to know more about price diffrences because the prices on your website are diffrent than in reality.
What are the payment conditions?
I look forward to hearing from you.
Yours faithully,
niestety ja jestem lewy z listow formalnych, nigdy nie lubilem ich pisac bo nie umiem pisac do sztywniakow, nie wiem jak z forma listu foralnego nie pamietam juz jak ona wygladala moze masz jakies wzory to sobie to poukladasz jak trzeba. Moze ktos jeszcze od sibie dorzuci jakies grosze
pzdr
» koteczeq
(Born-2)
Wto Maj 19, 2009 12:56
dziękuje ;***
|