|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» Iva89
(Occasional Member-83) 
Sro Maj 06, 2009 9:16
MaTuRa 2009=> ile punktów mogłabym dostać??
Witam!
Oto to, co udało mi się stworzyć wczoraj na maturze :-> Wiem, że są błędy, ale ciekawa jestem ile punktów mogę za to dostać, więc jeśli ktoś znajdzie chwilkę to bardzo proszę. :)
Zadanie 7. (5 pkt)
Miałeś/łaś odwiedzić kolegę w Londynie w przyszłym tygodniu. Napisz wiadomość, w której:
1. Odwołasz swoją wizytę z powodów zdrowotnych
2. napiszesz, co zalecił Ci lekarz
3. Zapytasz kolegę, jakie ma plany na wakacje
4. Zaproponujesz wspólny wyjazd w góry, kiedy wyzdrowiejesz.
Hi Tom
I can’t go to your house. I’m ill. I have a headache and runny nose. The doctor take me the medicines and told me that I must stay in bed for two weeks! By the way, what are you going to do during the holiday. Why don’t we go to the mountains when I won’t be ill.
Bye for now,
XYZ
==============================================
Zadanie 8. (10 pkt)
Po skończeniu szkoły postanowiłaś przerwać naukę na rok. Nie rozmawiałaś jeszcze o tym z rodzicami. Napisz list do kolegi z Anglii.
1. Poinformuj o swojej decyzji i podaj powód jej podjęcia.
2. Napiszesz jak zamierzasz spędzić ten rok i co zamierzasz robić po jego zakończeniu.
3. Wspomnij o pozytywnej reakcji twoich przyjaciół oraz swoich obawach związanych z reakcją rodziców.
4. Zapytaj kolegę o jego opinię i poproś o radę, jak przekonać rodziców to tego pomysłu.
Dear Mark
I’m sorry, I haven’t written to you for such a long time. I’ve been very busy at school.
How are you? I hope you and your family are OK. I’m fine too. I ended my Secondary School last week. I’m not planning to continue my education. I don’t have money. I would like to earn some money during this year and then I would like to continue my education. My friends were happy about my decision but I’m worry about my parents. I think they will be dissatisfaction/dissatisfied (nie pamiętam dokładnie, jak napisałam ;/) about my decision. What are you thinking about my decision? Can you tell me what I can tell about my decision to my parents.
I hope you will write soon.
Give my regards to your parents.
Bye for now,
XYZ
Dziękuję :roll:
_________________ Wszystko pokaże czas…
» Seadog
( Specjalista -445) 
Sro Maj 06, 2009 17:43
Za pierwsze 4 lub nawet 5 pkt. przy dobrych wiatrach (trzeba by policzyć słowa i błędy i liczby te podzielić przez siebie).
Jeśli chodzi o drugie zadanie: 3,5 pkt za informacje (obetną za ostatnią połówkę informacji, nie ma nic o przekonywaniu). Za formę pewnie całe 2, bogactwo 1 lub nawet 2 (ja bym nie dał dwóch), poprawność to kwestia statystyki, liczba błędów dzielona przez liczbę wyrazów. Nie chce mi się dokładnie liczyć, ale obstawiam też 1 punkt. Zatem 7,5 do 8,5 punkta.
_________________ KONTEKST, kuchta, KONTEKST!!!
» Iva89
(Occasional Member-83) 
Sro Maj 06, 2009 17:57
No właśnie tu był problem, że nie wiedziałam jak jest przekonywać kogoś :oops: próbowałam coś wykombinować ale nie wyszło :cry:
Dzięki wielkie :)
_________________ Wszystko pokaże czas…
|