|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» robson170
(Born-3)
Nie Kwi 12, 2009 9:54
rozmowy sterowane
czy może ktoś mi pomóc przetłumaczyć zwroty do tych rozmówek?? prosze o pomoc.
zestaw.1.
A. twoja amerykańska koleżanka z którą własnie rozmawiasz przez telefon mówi że wyjeżdza na wakacje do meksyku. Zapytaj ją;
-gdzie sie zatrzyma,
-na jak długo wyjeżdza,
-jakim środkiem transportu zamierza sie tam dostać i ile będzie trwać podróż?
B. ostatnie ferie zimowe spędziłeś z przyjaciółmi w górach. Pewnego dnia wybraliście się na wycieczkę i zabłądziliście. Opowiadasz o tym wydarzeniu swojej znajomej z Irlandii. Opowiedz o:
-powodzie zgubieniu drogi
-zachowaniu przyjaciół w tej sytuacji,
-akcji ratowniczej.
C. Jestes na kursie językowym w Anglii. Znajomi proponują wspólne obejrzenie wieczorem meczu piłki nożnej, ty zaś chcesz oglądać film.
-przedstaw swoją propozycję,
-odrzuć ich propozycję i podaj argumenty,
-zaproponuj kompromisowe rozwiązanie.
z góry dziękuje.
» just.
(Born-3)
Pon Kwi 13, 2009 13:18
1. Where will she stay? How long will she leave? What kind of means of transport will she intend to get there ang how long will the trip last?
Powinno byc dobrze a reszte sprobuj sam.
» rudam
(Occasional Member-92) 
Pon Kwi 13, 2009 16:07
How long will she leave?- co to znaczy?? :|
_________________ 'I like Beethoven. Especially the poems.'
» robson170
(Born-3)
Wto Kwi 14, 2009 7:30
te pytania miały być w tej formie:
A.
-gdzie sie zatrzymasz?
-na jak długo wyjeżdzasz?
-jakim środkiem transportu zamierzasz się tam dostać i ile będzie trwać podróż.
B.
-Zgubiliśmy drogę ponieważ mój przyjaciel zapomniał wziąść mape.
-przyjeciele wpadli w panike.
na ten opis akcji ratowniczej nie mam pomysłu.
C.
- dzisiaj proponuje obejżeć film.
-mecze piłki nożnej są nudne.
-dzisiaj obejżymy mecz a jutro pójdziemy do kina na film.
[ Dodano: Wto Kwi 14, 2009 15:24 ]
nikt nie pomoże??
» Gość
()
Sob Maj 02, 2009 18:21
zestaw 1:
A
Where are you going to stay?
How long are you going to stay there?
What means of transport are you going to use?
» polik
(Gość)
Sob Maj 02, 2009 19:27
moze ja cos pomoge ... It all happend a last winer breake I spend with my friends in montain. One day we went on kasprowy wierch . It was sunny day . We felt great! Then I realised that my friend forgot map. Imagine horror my friends and mine when began snowing ( nie wiem czy tak moze być). I had no idea where may be lodge . Even though it was snowing something still happend. In the left pocket I found my old telphone . I rang on number 997 . I said what happend and where I and my friends located. After that I heard helicopter which rescued us. I will never forget this sytuation. I hope you liked my story,
» polik
(Gość)
Sob Maj 02, 2009 19:30
winter* tam ma być :) a nie winer
» Radzioracek
(Gość)
Czw Maj 14, 2009 14:53
part C
-My proposition for today is to see the movie.
-Football matches are very boring.
-Lets record the match,and see it after we see the movie.
» Gość
()
Pią Maj 15, 2009 11:43
Te podkreślone części, to błędy
It all happend a last winter breake I spend with my friends in montain. One day we went on kasprowy wierch . It was sunny day . We felt great! Then I realised that my friend forgot map. Imagine horror my friends and mine when began snowing ( nie wiem czy tak moze być). I had no idea where may be lodge . Even though it was snowing something still happend. In the left pocket I found my old telphone . I rang on number 997 . I said what happend and where I and my friends located. After that I heard helicopter which rescued us. I will never forget this sytuation.
Good luck :)
|