Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

list do znajomej koleżanki z angli

Forum językowe | dział: Nie chce mi się

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» :):):) (Gość)
Sro Kwi 08, 2009 16:30
list do znajomej koleżanki z angli

Musze napisać list, a ja zbytnio nie umiem angielskiego:(( proszę o napianie mi listu z góry dziękuje:*
TEMAT LISTU:
na Święta odwiedzi Cię koleżanka z Angli.Napisz do niej list w którym:
-podasz ostatnie wydarzenie ze swojego życia
-napiszesz jak zamierzasz spędzić Święta
-opiszesz jeden zwyczaj świąteczny

PROSIŁABYM z tłumaczeniem na polski, bo ja naprawde kiepska jestem z angielskiego. PLISS NAPISZCIE MI.[/b]

» kelle (Gość)
Sro Kwi 08, 2009 16:42

Hi Anna,
First,I would like to thank you for your letter.I'm happy that you will come to Poland.
I'd like to tell you about great situation,which i had two weeks ago. you know that I play piano. In my school I met he best composer in my town !he told that I'm really good and he took my phone number!he invited me for art meeting in Krakow.
Christmas is coming!so,I will eat delicious food and sing Christmas songs. Tradition in Poland is singing Christmas songs.it's really nice tradition. all family stay near Christmas tree and sing beautiful songs about God. people are happy and they spend time all together.
i hope you will like our traditions.
hugs,

xyz

» kelle (Gość)
Sro Kwi 08, 2009 16:47

mam nadzieje,ze bez błędów;-)
na początku chce podziekowac ci za list. ciesze sie ze przyjedziesz do polski. chcielabym opowiedziec ci o fantastycznej sytuacji ktora odbyla sie 2 tyg temu.wiesz ze gram na pianinie.w mojej szkole spotkalam najlepszego kompozytora w miescie!powiedzial,ze jestem swietna i wzial moj nr tel.zaprosil mnie na spotkanie artysytczne w krakowie. swieta sie zblizaja!
bede zajadac sie pysznymi daniami i spiewac koledy.tradycja w polsce jst spiewanie koled.to mila tradycja.cala rodzina staje blisko choinki i spoiewa religijne piesni. ludzie sa szczesliwi i spedzaja razem czS.MAM NADZIEJE ZE SPODOBAJA CI D=SIE NASZE TRADYCJE.

» rudam (Occasional Member-92) Occasional Member
Sro Kwi 08, 2009 20:11

Hi Anna,
firstly,I would like to thank you for your letter.I'm happy that you're coming to Poland for Easter.
I'd like to tell you about a great situation,which happened two weeks ago. you know that I play the piano. In my school I met the best composer in my town !he's told that I'm really good and he's taken my phone number!he invited me for the art meeting in Krakow.
Easter is coming! so,I will meet my family and friends and i'll eat delicious food. There is a nice tradition in Poland of pouring water on Monday after easter. it's a really joyful tradition. Everybody run around with some toys full of water and pour each other. people are very happy and they spend some great time together.
i hope you will like our traditions.
hugs,

xyz

Dyskusja była nieaktywna przez 1142 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 3| Wyświetleń: 839)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Korepetytorzy, którzy wypowiedzieli się w tym wątku:

rudam korepetytor

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.