Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

zdania present perfect

Forum językowe | dział: Matura

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» Julcia95 (Gość)
Pon Mar 23, 2009 14:45
zdania present perfect

Witam! Na jutro muszę przetłumaczć pare zdań w czasie Present Perfect. Przetlumaczyłam ale nie wiem czy dobrze. Proszę o pomoc. Dziękuję z góry:)

Jeszcze nie wysłałem tego listu - U haven't sent this letter yet

Nauczyciel właśnie otworzył okno w klasie- The teacher just open a windows in class

Czy juz wypiłaś kawę? - Have you drunk coffee?

Nigdy nie byłem tu wcześniej - I have never was here early?

Carlos nie wrócił jescze z Buenos Aires- The Carlos hasn't come back another from Buenos Aires

Ostatnio odwiedziliśmy naszą babcię - I have come to see our grandmother lately

Mama wyprała moje spodnie i wyprasowała je - The mum washed my trousers and iron it

Czy John juz wyjechał? - Have you John has already drive out?

Jak długo znasz pana Blacka - How long do you know mister Blacka?

Pan Green jest naszym szefem od 5 lat - The mister Green be our boss since from 5 years

» Julsia (Gość)
Sro Mar 25, 2009 20:36

Nauczyciel właśnie otworzył okno w klasie - Teacher have just opened a window in the class.

Czy juz wypiłaś kawę? - Have you drunk coffee yet?

Nigdy nie byłem tu wcześniej - I have never been here. (Podejrzewam, że wcześniej zawiera się w never ;])

Carlos nie wrócił jescze z Buenos Aires- The Carlos has not came back from Buenos Aires yet.

Ostatnio odwiedziliśmy naszą babcię - We have visited our grandma [?].

Mama wyprała moje spodnie i wyprasowała je - Mum has washed my trousers and iron it.

Czy John juz wyjechał? - Has John already drove out? [Nie jestem pewna co do formy czasownika, ale nie chce mi sie szukać ;D]

Jak długo znasz pana Blacka - How long have you known Mr Black? [To, to mi wogóle wygląda na PP Continuous, ale podejrzewam, że jeszcze nie braliście.]

Pan Green jest naszym szefem od 5 lat - Mr Green have been our boss since 5 years.

_____

Wiem, że już po terminie, ale może komuś pomoże, a ja sobie przy okazji przypomniałam xD Nawiasem. Julia rocznik 95? Zabawne... My name is Julia, I was born in 1995 ;D

» Gość (Gość)
Wto Kwi 21, 2009 23:27

Może się mylę, ale w ostatnim zdaniu powinno być: Mr Green has been our boss since 5 years.

» Gość (Gość)
Wto Kwi 21, 2009 23:29

No i TEACHER has just opened a window in the class.

Dyskusja była nieaktywna przez 1129 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 3| Wyświetleń: 1886)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.