|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» gyal
(Fresh Member-40)
Sro Mar 04, 2009 10:38
sprawdzenie dłuższych form użytkowych na forum
jest możliwośc uzyskania w tym pomocy na tym forum??
» Bakcyl
( Friend -664) 
Sro Mar 04, 2009 10:48
Pytanie jest proste, ale odpowiedź na nie już nie.
Jest wiele czynników, które wpływają na chęć niesienia pomocy.
Jednym z nich jest aktualne samopoczucie osób pomagających. Jak ktoś jest w nastroju, ma akurat troche wolnego czasu to pewnie się skusi. Drugi aspekt to zachowanie samych proszących. Jesli ktoś kulturalnie się zachowuje, to szanse są większe. Jednak wystarczy, że ktoś inny cwaniakuje (np wkleja teksty z translatora lub głośno domaga się pomocy) to osoba która ma początkowo chęci, zaczyna się zastanawiac nad celowością pomocy. W końcu aby sprawdzić coś dłuższego trzeba spędzić nieco więcej czasu. No i tutaj zaczynają pojawiać się wątpliwości w głowie pomagacza - czy to ma sens? Czy moja praca nie pójdzie na marne? Także czasem czynnikiem zniechęcającym nie jest osoba która faktycznie się namęczyła i napisała sama, ale inni uczestnicy forum.
Dziękuję za uwagę
_________________ Jestem amatorem
» gyal
(Fresh Member-40)
Sro Mar 04, 2009 12:36
Bakcyl masz rację, właściwie nie wiem skąd się zrodził ten pomysł w mojej głowie, że zostanie spełniona prośba, skoro nie ma takowej gwarancji.
Podziękować za pouczenie :wink:
» Bakcyl
( Friend -664) 
Sro Mar 04, 2009 14:52
Gwarancji nie ma, ale zawsze jest nadzieja. Z moich krótkich obserwacji wynika, że największy ruch jest po godzinie 18. Wtedy pojawia się to najwięcej postów na forum. Ciężko nadążyć z przeczytaniem ich wszystkich, a co dopiero jakimkolwiek udzielaniu się. Mnogość tych wątków powoduje, że jeśli przeznaczyłem jakiś czas na niesienie pomocy, wybieram tylko te najbardziej interesujące. Takie, które albo nauczą mnie czegoś nowego albo poczuję radość z faktu że pomogłem komuś bo ten ktoś naprawdę chciał pomocy a nie mnie wykorzystać.
Tyle chętnych do uzyskania pomocy sprawia, że jednak człowiek chce pomóc większej liczbie osób, a co za tym idzie wybiera zadania których sprawdzenie zajmuje mniej czasu.
@gyal
Ja nie odnoszę się tutaj do Ciebie - nie wiem jakim typem użytkownika jesteś. Ja piszę o ogólnych trendach na tym forum.
Założyłes taki wątek, więc najwyraźniej czujesz żal, że nikt Ci nie pomógł. Mniej jednak na uwadzę fakt, że za pomoc nikt tutaj nie otrzymuje wynagrodzenia (przynajmniej nic o tym nie wiem), więc ewentualna pomoc wynika tylko z dobrej woli/serca
_________________ Jestem amatorem
» Seadog
( Specjalista -445) 
Sro Mar 04, 2009 16:48
Bakcyl: święte słowa, panie dobrodzieju.
gyal: reagujesz nerwowo, traktując rzeczową odpowiedź jak personalny atak; czemu? Wrzuć swoją pracę, jeśli do wtorku nikt się nią nie zajmie, zrobię to ja. Jednak nie wcześniej, i nie ze złośliwości - pracuję w dwóch szkołach, mam też - co niektórym nie przychodzi do głowy (*) - życie osobiste. Wszystkie te sprawy są dla mnie niepomiernie ważniejsze, niż sprawdzanie nieznajomym, często bezczelnym i/lub chorobliwie leniwym (*) osobom na forum internetowym. Twoja pierwsza wypowiedź w tym wątku brzmi bardzo roszczeniowo i nie nastraja przychylnie, reakcja na Bakcyla nie pomaga. Może zastanów się, czy szukasz pomocy, czy może jednak chcesz pogderać o tym, jak nieżyczliwi są ludzie i w ten sposób usprawiedliwić się przed samą sobą?
_______
(*) tu nie czepiam się nikogo personalnie, droga gyal, mówię ogólnie. Nie obruszaj się więc.
PS. No i jeśli chodzi o tę dłuższą formę użytkową, podtrzymuję obietnicę fachowego sprawdzenia we wtorek. Proszę tylko o nie więcej niż 2 teksty na raz.
_________________ KONTEKST, kuchta, KONTEKST!!!
» gyal
(Fresh Member-40)
Sro Mar 04, 2009 21:38
Takowy tekst już zamieściłam w dziale prace domowe, problemy lingwistyczne i będę wdzięczna jeżeli uda się to sprawdzić. Działam bez pomocy korepetytorów i stąd moja raptowność. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
|