Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować aby w pełni korzystać z serwisu..

Forum językowe
    FORUM JĘZYKOWE
ANGIELSKI
   Forum językowe   Język angielski    Blogi angielskie

e-Anglomaniacy są wsród nas... a niektórzy dają korepetycje z angielskiego
Materiały:    Czasy angielskie   •   Struktury   •   Gramatyka   •   Matura   •   Dla początkujących
Ćwiczenia:    Testy on-line   •   Ze słuchu   •   3 testy   •   Phrasal verbs
Słownictwo:   •   Nauka słówek   •   Kurs 1000 słówek
Pomoce:    Wypracowania   •   FCE   •   Korepetycje   •   Idiomy
Inne:    Bajki   •   Czytelnia   •   Gry językowe   •   Tłumaczenia piosenek   •   Slang

W tym dziale forum poprawimy to co napisałeś, ale nikt nie napisze za Ciebie!

dla leni jest dział Nie chce mi się
ZASADY FORUM - zapoznaj się z regulaminem

może ktoś mi to sprawdzić...??

Forum językowe | dział: prace domowe, problemy lingwistyczne

Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.

Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki

» jacek19 (Born-1)
Nie Mar 11, 2007 16:40
może ktoś mi to sprawdzić...??

Dear Committee

Yestarday I got at website and I loking advertisement about scholarship.
I writing because I would like collect scholarschip. I attened a high school in London.I have experience of baby-sitter because I have four younger sisters and one oldrer bruder.I do not a full education. My level of english is elementary. Two years ago I watched documentary films about Scotland thats was very nice I was fascinated living people in scotland and they culture.
From two years ago I am very intrested in Scotland because this is very beauty country. I deserves on this scholarschip because I am very ambitious i like learn about Scotishculture and I have heavy sytuation financial because my parents are unemployed. I have hope that my arguments are sufficient to get this scholarschip.

Sincerly

XYZ

Dodam że jest to list motywacyjny/podanie o stypendium + wytyczne które miały zostać zawarte tj:
*cel listu, jak dowiedzialeś sie o tym stypendium
* opisz krotko swoje wykształcenie i poziom znajomości jezyka angielskiego
*wyjaśnij jak długo i dlaczego interesujesz sie szkocją
* przekonaj organizatorów, dlaczego zasługujesz na stypendium, podaj dwa powody.
praca powinna zawierać 120-150słow( format matura 3/158)

» Thomas (Gość)
Nie Mar 11, 2007 22:10

Poprawiłem trochę to co napisałeś. Proponowałbym jednak popracować nad nim trochę.
No i pamiętaj, że ja też popełniam błędy więc poradź się też innej osoby.

Dear Committee

Yesterday when I was searching Internet I found a website with an advertisement of scholarships in Scotland.

I am writing to you because I would like to apply for the scholarship. I have attended a High School in London. I have gained experience as baby-sitter having to take care of my four younger sisters and one older brother. I don't have full education and my English level is elementary.

Two years ago I've seen documentary films about Scotland that I found very interesting. I was fascinated with people living in Scotland and their culture. Since then my interest in this country grew even more, fallowed by the admiration of it's beauty.

I hope that the arguments I provided are sufficient for me to receive the scholarship. I am very ambitious person, I like to learn about Scottish culture and also because my current financial status is very difficult. My parents are unemployed.

Sincerely yours
xyz

» konto usunięte (Gość)
Czw Mar 15, 2007 0:25

Nie pisałabym "Dear Committee" tylko standardowo "Dear Sir/Madam".

"Sincerely yours"
Zakończenie "Yours sincerely" stosuje się TYLKO wtedy kiedy rozpoczynasz list imiennie, np. "Dear Mr Brown".

"searching Internet"
searching the Internet (tak mi intuicja podpowiada)

"I have attended a High School in London."
Ze zdania rozumiem, że jeszcze jej nie ukończył.

"as baby-sitter"
as a baby-sitter

"having to take care"
Nie jestem przekonana do tego wyrażenia.

"and one older brother"
and one elder brother (może też być older, ale jeśli mówisz o rodzinie, lepiej wpisać elder)

"I don't"
W listach nieformalnych nie używa się form ściągniętych.

"English level is elementary"
Napisałabym "basic".

"Two years ago I've seen"
Zauważyłam u Ciebie ogromny problem z present perfect. Pamiętaj: NIGDY nie używa się present perfect jeśli określasz w zdaniu moment w przeszłości. Powinno być: Two years ago I saw...

"Since then my interest in this country grew even more"
A tu znowu powinien być present perfect skoro używasz "since". "Since" i "for" są słówkami charakterystycznymi dla czasów perfect.

"fallowed"
Literówka.

"it's beauty"
"It's" nie jest tym samym co "its". It's = It is, czyli w dosłownym tłumaczeniu: To jest.

"arguments I provided"
Albo: arguments mentioned above

"I am very ambitious person"
Zjadłeś przedimek.

Zdanie o rodzicach jest zupełnie niepotrzebne.

Dyskusja była nieaktywna przez 1794 dni, więc została przeniesiona do archiwum.

Strona 1 z 1 (Odpowiedzi: 2| Wyświetleń: 768)

Wyszukiwanie:

Społeczność e-ANG.pl

Użytkownik:
Hasło:

Zapomniałem hasła
Problemy z logowaniem?
Po co mam zakładać tu konto?

Język angielski to podstawa! Nauka angielskiego online

Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj.

Angielski dla początkujących
Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówki
Lekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części: gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanie
Ćwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.