Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
Ostatnio zmieniony przez BoSko dnia Sob Wrz 26, 2009 22:46, w całości zmieniany 5 razy»Seadog( Specjalista -445) Sro Sty 14, 2009 21:00
a ja ze swojej strony tradycyjnie pomarudzę na temat nagrań. Rozumiem ograniczone fundusze zarówno lokalnych OKE, jak i ogólnopolskiej CKE, ale to, co słychać było na płycie, to jakaś kpina. Owszem, żeby nie wyjść na malkontenta muszę przyznać, że jest lepiej niż w latach poprzednich (kiedy to monotonny, drewniany głos sączący się z głośnika usypiał momentalnie), ale nadal brzmi to jak wydawnictwo Krzak S.A., a nie najważniejszy egzamin w roku dla całego rocznika młodzieży sporego kraju europejskiego. Żenua.
Jeśli ktoś byłby chętny zweryfikować zrzędzenie stetryczałęgo belfra, proszę o danie znać, wydębię od dyrekcji płytę i zripuję do mp3 choćby fragment.
»meggiko(Gość) Pią Kwi 23, 2010 9:20 nagrania na korpetycjach
Czy myĹlicie, ze takie przykĹadowe arkusze egzaminacyjne rozwiÄ zuje siÄ na korepetycjach przygotowyjacych do egzaminow? Kto ma tak naprawde dostÄp do nagraĹ z poprzednich lat? Czy nauczyciele mogÄ je wykorzystywac na lekcjach z przyszĹymi maturzystami?
O ile wiem, arkusze i nagrania są tajne i prawnie chronione do momentu rozpoczęcia egzaminu maturalnego. Potem są ogólnodostępne (a przynajmniej arkusze, nagrania zajmują zbyt wiele miejsca i CKE/OKE nie stać na taki ruch na serwerach), choćby na stronie www.cke.edu.pl - a konkretnie tu: http://www.cke.edu.pl/index.php?option=con...=91&Itemid=93
Edit, bo zapomniałem o pytaniu o nagrania:
Nagrań dyrektorzy szkół nie muszą zwracać, więc albo przekazują je do użytku nauczycieli (jak u mnie; wykorzystujemy je np. na wewnętrznych maturach próbnych), albo trzymają na dnie sejfu "na wszelki wypadek" :)
Język angielski to podstawa!Nauka angielskiego online Korepetycje z angielskiego
Baza korepetytorów języka angielskiego. Szukasz kogoś taniego i dobrego w Twojej okolicy? Wejdź i poszukaj. Angielski dla początkujących Zaczynasz swoją przygodę z językiem angielskim? Musisz tu zajrzeć aby opanować podstawy
Matura z angielskiego
Przykładowe wypowiedzi na mature ustną, wybrane sytuacyjki i wskazówkiLekcje angielskiego
Jest to wirtualna szkoła językowa w ramach której są publikowane lekcje składające się z różnych części:
gramatyka, słownictwo, czytanie, mówienie, słuchanieĆwiczenia ze słuchu
Teksty piosenek z pousuwanymi wyrazami. Słuchasz, uzupełniasz. Pewnie nigdy nie wsłuchiwałeś się w teksty - teraz masz okazję
.