|
Serwis e-ANG.pl to nie tylko forum. To kompleksowa platforma e-learningowa umożliwiająca uczenie się słówek, gramatyki oraz struktur. Zaawansowany system powtórek pozwoli nawet osobom z wrodzoną niechęcią do nauki zapamiętać słówka. Dodatkowo znajdziesz tutaj testy sprawdzaące, ćwiczenia oraz zadania ze słuchu. Są również kursy dla początkujących oraz średno-zaawansowanych. Zapoznaj się z menu na górze i załóż konto na e-ANG.pl już dziś.
 Angielskie formuły konwersacyjne i Angielskie przyimki
|
» Haneczka115
(Gość)
Sro Lis 10, 2010 15:41
Re:Gra językowa e-AngMIX sugestie
w wyrazie dwuwiersz jest pomyłka - nie ma E :)
» koko
(Frequent Member-230) 
Nie Lis 14, 2010 11:58
Ale się ta gra zmieniła :D Od razu lepiej się gra, gdy literki świecą się na zielono, gdy są we właściwym miejscu! Super pomysł 
_________________ koko
» jacek16v
( Friend -786) 
Wto Lis 16, 2010 23:10
koko napisał(a):Super pomysł
A ja tak nie uważam. Skoro ta gra ma rozwijać i utrwalać naszą znajomość słówek to takie układanie ich "na chama", byle szybciej, żeby tylko mieć lepszy czas nic nam nie daje. :(
_________________ Moje odpowiedzi lepiej konsultuj ze specjalistą gdyż każdy mój błąd zagraża twojej wiedzy i osobom którym ją przekazujesz:P
» koko
(Frequent Member-230) 
Sro Lis 17, 2010 15:49
jacek16v, to że są podpowiedzi to nie znaczy, że w ogóle się nie uczy :) Ja akurat zawsze się zastanawiam co dane słówko znaczy i dzięki temu utrwalam je sobie.
_________________ koko
» Tigerek
(Gość)
Pon Lis 22, 2010 19:53
No to chyba jeszcze trzeba przetestować kod gry. Bardzo chciałem ułożyć to ECONOMIC :-) img534.imageshack.us/img534/2241/zrzutekranugrajzykowaea.jpg
» BoSko
( Admin -903) 
Pon Lis 22, 2010 20:03
jacek16v napisał(a):A ja tak nie uważam. Skoro ta gra ma rozwijać i utrwalać naszą znajomość słówek to takie układanie ich "na chama", byle szybciej, żeby tylko mieć lepszy czas nic nam nie daje
 jacek16v, to że są podpowiedzi to nie znaczy, że w ogóle się nie uczy Smile Ja akurat zawsze się zastanawiam co dane słówko znaczy i dzięki temu utrwalam je sobie
Ponieważ nie da się dogodzić wszystkim, to może dodam opcję "Podświetlaj na zielono prawidłowo ustawione literki"? Kto będzie chciał to to włączy.
Tigerek napisał(a):No to chyba jeszcze trzeba przetestować kod gry. Bardzo chciałem ułożyć to ECONOMIC :-) img534.imageshack.us/img534/2241/zrzutekranugrajzykowaea.jpg
Ok, dzięki. Przyjrzę się temu i poszukam przyczyny.
_________________ Ja tu tylko sprzątam.
» to ja
(Gość)
Czw Mar 24, 2011 12:39
w momencie poprawnego ułożenia liter w wyrazie, program nie podaje polskiego znaczenia
» zuzannakowalska
(Born-1)
Wto Lip 12, 2011 11:19
fajna gra tylko w słowie national jest nationel i nie można ukończyć :(((
» pufik
(Born-2)
Sob Lip 16, 2011 17:49
Świetna gra, łatwiej przyswajam słówka. Szkoda tylko że nie ma poziomów ponieważ chowam się przy stopniu zaawansowanym. :oops: :P
» grumpy_Englishman
(Born-2)
Pią Mar 16, 2012 13:58
Gra jest bardzo przyjemna. Podzielam wyrażone wcześniej przez innych użytkowników poglądy, że powinno się "posegregować" wyrazy według poziomów trudności (np. w zależności od ich długości i powszechności używania), a także "wydłużyć" listę rankingową do 100 lub nawet więcej pozycji. Zachęciłoby to zapewne do intensywniejszych ćwiczeń początkujących uczestników, którzy mogliby śledzić swoje postępy. Jesli bowiem w rankingu osoba prowadząca osiągnęła czas zaledwie 5 sekund w kilku ruchach na 5 wyrazów do ułożenia, to prawdopodobnie miała szczęście i program "wylosował" jej praktycznie "na gotowo" te wyrazy (tj. już kompletnie lub prawie kompletnie "na zielono"). No i jak tu walczyć o lepszy wynik? :roll:
Tony
|